Sorgun Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci ve öğrencilerin Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından İstiklal Marşı okundu.  
Kutlamalar, önümüzdeki günlerde eğitim öğretime açılacak olan Oral Bektaş İlkokulu bahçesinde devam etti.  
Ekinci burada yaptığı konuşmada, ilk kez okula başlayan minik öğrencilerin duyduğu heyecanı kendilerinin de duyduğunu söyledi. 
Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de yaptığı konuşmada, ilkokulu burada okuduğunu ve buradan mezun olduğunu belirtti. 
Şimşek, Oral Bektaş İlkokulu yeni binasının, kendisinin de yönetim kurulunda bulunduğu Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri tarafından yapıldığını ve kısa bir sürede eğitim öğretime hazır bir hale getirildiğini ifade etti. 
Şimşek şöyle konuştu: 
“1968-1969 öğretim sezonunda  ben bu okuldan mezun oldum. Daha önceleri tek katlı sobalı bir binaydı burası. Her gün evimizden sırayla birer poşet odun ve kömür taşıyarak geçirdik kışları burada. Şimdi ise böylesine güzel bir okulu finanse eden Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri sayesinde inşallah burada yeni kaymakamlar ve yeni valiler yetişecek. Eğitim öğretim sezonunuzu kutluyorum her türlü sıkıntınızda yanınızdayız. Sağlıklı mutlu ve başarılı bir eğitim sezonu diliyorum hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
Program, Oral Bektaş İlkokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan öğrencilere çiçek ve balon vermesi ile sona erdi. 
Kutlamalara Kaymakam vekili Oğuzhan Sargın, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Jandarma Komutanı Binbaşı Metin Gezer, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Editör: TE Bilişim