Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Kenan Filik yaptığı yazılı açıklama ile, Ülkü Ocakları Genel Merkezi, “Okulsuz Her Köye Bir Eğitim Konağı” sloganıyla tüm Türkiye'de büyük bir eğitim seferberliği başlattığını duyurdu.
    Filik yaptığı yazılı açıklamada, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezimizin hazırlamış "Oğuzata İlköğretim Okulları Eğitim Konakları adı ile duyurulan proje tüm Türkiye'yi kapsadığını kaydetti.
    Proje ile okulsuz hiçbir köyün ya da yerleşim biriminin kalmamasının hedeflendiğini belirten Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Kenan Filik, “Bu proje ile, özellikle köy gençliğinin eğitim öğretim imkânlarının artmasını temin etmek başlıca amacımız. Köy gençliğinin, yoksa bir eğitim imkânına kavuşması, varsa da daha sağlıklı şartlarda eğitim-öğretim hayatını sürdürmesi amaçlarımız arasında. Daha sonra da bu okullardan yetişecek olan nesillerin başta yetiştikleri toplum olmak üzere milletimize ve devletimize faydalı bir fert olmalarını bekliyor, umut ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
    Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Kenan Filik yaptığı yazılı açıklama da şu görüşlere yer verdi; “Projenin milletimiz tarafından teveccüh göreceğini ve milletimizin takdirini kazanacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızdan bu projeye yönelik destek geleceğinden de eminim.
    Çünkü milletimiz çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine yönelik büyük bir hassasiyet taşıyor. Bu projede milletimizden en önemli beklentimiz, gençlerimizin eğitim sorunlarına eğilmeleri ve ellerinden gelen ölçekte sorunları gidermeye yönelik katkı sağlamalarıdır. Bu konuda duyarlılık gösterileceğinden hiç şüphe duymuyorum
    Kampanya kapsamında ilk olarak Aksaray'a bağlı Dikmen Köyü'nde okul yapımına başlanacak Ülkü Ocakları olarak amacımız bunu tüm Türkiye'ye yayabilmek ve okulsuz köy bırakmamak. Bu kampanyaya Yozgat'lı hemşehrilerimizinde desteğini ve katılımını bekliyoruz.Kampanyaya katılmak isteyenler vatandaşlarımız için de bir hesap açılmış olup, bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız, T.C Ziraat Bankası Ankara Beşevler Şubesinde (Şube Kodu: 799) bulunan 45181730-5004 numaralı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı hesabına bağış yapabilirler”
Editör: TE Bilişim