Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek İçecek Alanı öğrencileri, kendilerine tahsis edilen modern mutfakta aşçılık mesleğini öğreniyor. Öğrenciler, et ve sebze yemeği, salatalar, garnitürler, tatlı ve pasta gibi her türlü yemeği büyük ustalıkla yapıyor. Öğrenciler yemek yapmanın yanı sıra masa düzenleme ve servis yapma usullerin de öğrenerek kendilerini geleceğe hazırlıyor. Okuldan mezun olan öğrencilere aşçılık sertifikası ile kendi işyerlerini açabilmenin yanında kamu ve özel sektörde aşçılık yapma olanağına sahip ve üniversiteye dikey geçiş yapabiliyor.
Okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, yiyecek içecek alanı öğrencilerinin yaptıkları yemekleri yerinde gördü ve öğrenciler tarafından hazırlanan ve yemeklerinde tadına baktı.Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde değişik alanlarla beraber yiyecek içecek bölümünün bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, “Okulumuzun bünyesinde Türkiye de üç yerde bulunan çok modern bir mutfak bulunmaktadır. Bu mutfağın özelliği, aynı özellikteki mutfaklarla canlı bağlantı kurula bilen bir mutfak olmasıdır. Canlı bağlantılarla aynı yemeği beraber pişirme özelliği var. Bizim çocuklarımız burada hem yemek çeşitlerini hijyen bir ortamda hazırlama, lokanta kısmında da hizmetin sunumuyla ilgili uygulamalar yapıyor. Ayrıca bizim burada gıda tahlil bölümümüz var. Burada bütün gıdaların tahlillerini yapabiliyoruz. Burası, hem lise mezuniyetinde hem de yüksek okul üniversite alanında sıkıntısı olmayan bir bölümdür. Burada eğitimini almış çocuklar gerek Yozgat ta gerekse Türkiye genelinde nereye gitseler boş kalmayacak bir bölümü seçtiler onun için hem ilimiz merkezinde hem de diğer iller de çok rahatlıkla iş bulma imkanına sahipler. Öğrencilerimiz mezun olduklarında inşallah boş kalmayacaklar, istihdam noktasında sıkıntı yaşanmayacak diye düşünüyorum” dedi.
Öğrencilerden Gamze Yüksel yemek yapmayı çok sevdiğini ve bu bölümü tercih ettiğini belirterek, “Burada hem eğitim görüyor hem aşçılık hem de lokanta servis eğitimini uygulamalı olarak öğreniyoruz. Okuldan mezun olduktan sonra kendi iş yerimi açmayı ya da üniversite eğitimi ile bu bölümüm öğretmeni olmayı istiyorum. Burada çorba çeşitleri ve her türlü et ve sebze yemekleri ile tatlı çeşitlerinin tamamını yapabiliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim