Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bazı illerde hayırsever adı taşıyan okulların isimlerinin gereksiz nedenlerle değiştirildiği duyumları alındığını belirterek ''Hayırseverlerin adını taşıyan okulların adları gereksiz sebeplerle değiştirilmemelidir'' dedi.
    Bakan Çubukçu, ''Hayırseverler'' konulu yayımladığı yazıda, Türkiye'de son yıllarda toplumda eğitime karşı büyük bir duyarlık ve farkındalık yaratıldığını ifade etti.
    Eğitimin, sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın değil, ülkede yaşayan bütün fertlerin öncelikli meselesi olduğunu vurgulayan Çubukçu, ''Gerek hükümetimiz, gerekse bakanlığımızca düzenlenen kampanyalar ve çeşitli etkinliklerle hayırseverlerimiz ülkemizin her köşesinde çok sayıda okul, derslik, spor salonu, laboratuvar gibi bina yapımını gerçekleştirerek bakanlığımıza bağışlamışlardır'' dedi.
    Hayırseverlerin bu bağış ve katkılarının Türk toplumunun önemli bir özelliği olduğu ve her türlü takdirin üzerinde olduğuna işaret eden Çubukçu, hayırseverlerin bu katkılarının artarak devam etmesi için hayırseverlerle ilişkilerin sıcak tutulması, özel günlerde ziyaret edilmeleri, okul etkinliklerine davet edilerek ilgi ve özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
    Bazı illerde hayırsever adı taşıyan okulların isimlerinin gereksiz nedenlerle değiştirildiği duyumlarının alındığını belirten Bakan Çubukçu, şunları kaydetti:
    ''Bazen de bir hayırsever adını taşıyorken bir başka hayırsever tarafından okula yapılan onarım veya donatım bağışı karşısında adı değiştirilerek yeni bağışçının adı verilmektedir. Bu tür uygulamalar hayırseverlerimizi ciddi bir şekilde üzmekte ve kırgınlığa sebebiyet vermektedir.
    Hayırseverlerin adını taşıyan okulların adlarının gereksiz sebeplerle değiştirilmemesi, zaruri durumlarda mutlak surette ilgili hayırseverlerin, hayatta değilse vasilerinin noter kanalı ile yazılı muvafakatlarının alınması zorunludur. Her kademedeki yöneticilerimiz, hayırseverlerimizi üzecek hareket ve davranışlardan özellikle kaçınmalıdır.''
Editör: TE Bilişim