Yozgat Celal Atik Ortaokulu öğrencileri kitap okuma eylemi yaptılar. Okul bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, önce pankart açtılar sonra kitap okudular. Türkçe Öğretmeni Özlem Cangül, öğrencilere kitap okumanın önemini aşılamak amacıyla farklı bir ders metodu uyguladı. Okul 8/B sınıfı öğrencileri kitaplarıyla birlikte okul bahçesine çıkarak bahçenin ortasında kitap okudular. 
7’inci sınıf öğrencilerinin de katıldığı kitap okuma eylemine, okul müdürü Mustafa Uyar’da destek verdi. Okulun diğer öğrencileri bahçede kitap okuyan öğrencilere izlerken, bir grup öğrencinin ise oyun oynaması dikkat çekti. Etkinliği düzenleyen Türk Öğretmeni Özlem Cangül, kitap okumaya dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını, değişik gruplar halinde bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Cangül, "Amacımız hızla gelişen teknoloji dünyasında yarışı kitapların kazanmasını sağlamak ve her zaman her yerde kitap okunabileceğini göstermek" dedi. Okul Müdürü Mustafa Uyar ise okuma’nın önemine değindi. 
Uyar "Kütüphaneler Haftası dolayısıyla öğrencilerimizde okuma alışkanlığı ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitap seçme ve sahiplenme duygusunu geliştirmek için okul bahçesinde kitap okuma eylemi yaptılar. Öğrencilerimiz hem kitap okudu hem de arkadaşlarına örnek oldular” dedi. Ebeveynlerin çocuklarıyla kitap okumasının önemine işaret eden okul müdürü Uyar "Çocuklar büyüklerinden gördüklerini taklit ederler. Anne ve babalar evde keyif yaparken mutlaka kitap okumaları lazımdır. Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza ilk önce aileler sağlamalıdır ki çocuklar da onlardan gördüklerini yapsın. Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, okuma alışkanlığı konusunda alışkanlık meydana getirmektir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim