Öğrencileri arasında “Laz Hoca” lakabı ile tanınan Muhammet Köksal hocanın önderliğinde Yozgat ve çevre illerden 70’e yakan çocuk Yozgat’ta hafızlık eğitimi görüyor.
11 yaşında hafız olduktan sonra hayatını Kur’an-ı Kerim eğitimine adayan 84 yaşındaki Muhammet Köksal, 67 yılda binin üzerinde hafız yetiştirdi.
Memleketi Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Yeşilalan köyünde henüz 11 yaşındayken hafızlık eğitimini tamamlayan, ardından Reisül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu'dan ders alan Köksal, ilerleyen yaşına rağmen gönüllü olarak Yozgat Bilal Şahin Hafız Kur’an Kursunda Kur'an-ı Kerim öğretmeye devam ediyor.
Birçok ilde Kur'an kursu öğreticiliği ve imamlık yapan ve 65 yaşında emekli olan Köksal, yaşının ilerlemesine rağmen gönüllü olarak Kur'an kurslarında birlikte kaldığı öğrencilerine hafızlık, siyer, fıkıh ve din dersleri veriyor. 
‘Her şeyi unuttum ama 83 yaşındayım şimdi ezbere Kur'an'ı biliyorum’ diyen Muhammet Köksal hoca, “Kur'an-ı Kerim'i hiç elime almadan talebelerimi dinleyebiliyorum. Öğrencilerimin her sorunuyla yakından ilgilenmeye çalışıyorum. Ailemle ara sıra görüşme fırsatı buluyorum. Görev yaptığım süre içinde hep öğrencilerimle beraber kaldım. Talebelerimin hepsi benim evladım. Onların her sorunu benim de sorunum. Ben onlara 'bakın yavrum, benden siz ne istiyorsanız elimden gelirse onu yerine getireceğim. Ama benim sizden istediğimi siz de bana vereceksiniz. Ben sizden önce ahlak sonra ders istiyorum. Siz de benden gerektiğinde giyimde, gerek izinde, gerek taltifte her şeyde kapım açık' diyorum'' diye konuştu.


VALİLİKTEN HAFIZLIK ÖĞRENCİLERİNE İFTAR
Yozgat Valiliği hafızlık eğitimi alan öğrencilere iftar yemeği verdi.
İl Özel İdaresi misafirhanesinde verilen iftar yemeğine Vali Kemal Yurtnaç, Muhammet Köksal hoca, eğitim veren diğer hocalar ve eğitim gören öğrenciler katıldı.
İftar sonrası konuşan Vali Kemal Yurtnaç, hafızlık eğitimi alan öğrencileri takdir ve tebrik ettiğini söyledi.
Kur’an-ı Kerim’i sadece okumak ve anlamanın yeterli olmayacağını belirten Vali Yurtnaç, “Sizler Kur’an-ı Kerimi okuyorsunuz, ezberliyorsunuz ve hafız oluyorsunuz. Ama sadece bu yetmez. Kur’an-ı Kerimi hayatınızda da yaşamanız lazım. Hem kursunuzda hem okullarınızda hocalarınızı iyi dinleyip derslerinizde başarılı olmaya da gayret gösterin” dedi.
Çocuklarla gurur duyduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, bu tür kursları desteklediklerini, her türlü ihtiyaçlarında ellerinden geldiğince yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim