Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Tedavi Merkezi, Türkiye dışında Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden gelen hastalara da verdiği başarılı hizmetle dikkat çekiyor. ERÜ Hematoloji ve Kök Hücre Nakli Kliniği Öğretim Üyesi, hemşerimiz Doç. Dr. Serdar Şıvgın, son iki yıldır nakil sayısında Türkiye birincisi olduklarına dikkat çekti. 
Şıvgın, yılda ortalama 150 hastaya kök hücre nakli gerçekleştirdiğini belirterek, merkezde kurulduğundan bu yana yaklaşık bin 200 nakil yapıldığını,  Türkiye'de bu sayıya ulaşabilen merkezin bulunmadığını ifade etti.
Şıvgın, hematoloji kliniğiyle birlikte toplam 74 yatak kapasitesine sahip merkezin bu özelliğiyle Türkiye'nin en büyük tesislerinden birisi olduğunu kaydetti. 
ERÜ Kök Hücre Nakli Merkezi'nin Türkiye'de Uluslararası JACIE akreditasyonuna sahip tek resmi kurum olduğunu, bu sayede dünyanın herhangi bir ülkesinden gelen hastayı tedavi edebildiklerini dile getiren Şıvgın, şunları kaydetti:
"JACIE, Avrupa'daki bütün kök hücre merkezlerini denetleyen bir kuruluş. Yaklaşık iki yıl süren denetimlerin ardından biz bu kuruluş tarafından akredite edildik. 3 yıl süreli bu akreditasyon, dünyanın herhangi bir ülkesinden hastaların Türkiye'de tedavi olabilmesine imkan tanıyor. Bir hasta tüm tedavi masraflarını kendi devleti karşılamak suretiyle Türkiye'de tedavi olabiliyor. Kök hücre konusunda Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı konumundayız.”

ÖDÜL ALDI
Türkiye’nin kemik iliği naklinde Avrupa’da ses getiren bir başarıya sahip olmasında önemli bir pay sahibi olan ERÜ Hematoloji ve Kök Hücre Nakli Kliniği Öğretim Üyesi, hemşerimiz Doç. Dr. Serdar Şıvgın, bir de ödül aldı. 
Şıvgın’a, 14 Mart’ta yapılan geleneksel Gevher Nesibe Araştırma Teşvik Ödülü yarışmasında klinik çalışma öğretim elemanı kategorisinde ‘Demir birikimi olan Allojenik Hematopoietik Kök Hücre Nakli isimli çalışması ile üçüncülük ödülü verildi. Şıvgın’a ödülünü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven verdi. 

Editör: TE Bilişim