Final Dershanesi Müdürü Mustafa Başer, ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin kaderini belirleyen Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarının açıklandığını, öğrencilerinin büyük bölümünün başta Fen Lisesi olmak üzere önemli eğitim kurumlarında lise eğitimi görme hakkını elde ettiğini açıkladı.
    Başer; “Milli Eğitim bakanlığınca gerçekleştirilen bu sınav, öğrencilerin ilköğretim sonrası eğitim hayatında belirleyici bir rol oynamaktadır.  Öğrencilerin alacağı lise eğitiminin kalitesi, onların üniversite sınavlarındaki başarısını da doğrudan etkilemektedir. Fen liseleri, öğretmen liseleri ve Anadolu liseleri mezunlarının üniversite sınavlarındaki başarısı dikkate alındığında SBS'nin bir öğrencinin eğitim hayatında önemli bir dönüm noktası olduğu görülecektir” dedi.
    ÖSS'de elde edilen başarının SBS'de de yakalandığını vurgulayan Başer, ortaya çıkan sonucu şöyle açıkladı:
    “Yozgat'ın ilk özel öğretim kurumu olan ve çeyrek asırdır Yozgat eğitimine paha biçilemez katkılar sağlamış olan Final Dergisi Dershaneleri, ÖSS'de olduğu gibi SBS'de de kendisine yakışır bir başarıya imza attı ve SBS'de son yılların en parlak sonucunu elde etti.  Bu yıl 29 öğrenci  Fen Lisesi kazandı.  Bu, dershanecilikte her zaman en önde olmayı başarmış, en büyük hedefleri gerçekleştirmeyi gaye bilmiş dershanemiz için sevindirici bir sonuçtur” dedi.
    Yozgat Final Dergisi Dershaneleri ile SBS'ye hazırlanan öğrencilerin yerleştirme sonuçları şöyle:
    “29 Fen Lisesi, 73 Anadolu Öğretmen Lisesi, 172 Anadolu Lisesi, 23 Sağlık Meslek Lisesi, 10 Anadolu Otelcilik Lisesi, 8 Anadolu Kız Meslek Lisesi, 6 Anadolu Ticaret meslek Lisesi, 7 Anadolu Teknik Lise, 7 Anadolu İmam hatip lisesi, 1 Güzel sanatlar Lisesi, 1  sosyal bilimler lisesi.”
    Başer bu sonuçlara göre 2009- 2010 öğretim yılında Final Dershanesi'ni tercih eden 8. sınıf öğrencilerinin yüzde 95'inin Fen ve Anadolu liselerini kazanarak dershane  adına bir gurur tablosu oluşturduklarını söyledi.
    Başer şunları söyledi: “Final'in eğitim sloganını biliyorsunuz: ' Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu başarıyı ortaya çıkaran en önemli etken Final'in seçkin eğitim kadrosudur. Bilindiği gibi ülkemizde sınavlar çok sık değişmektedir. Bu değişim, sadece sınavların ismiyle sınırlı değildir. Sınavların içeriğinde de çok önemli yenilikler yapılmaktadır. İşte bir dershanenin başarısı, bu yeniliklere ayak uydurma yeteneğiyle doğru orantılıdır. Sistemi bilmeyen, sistemdeki değişimi takip edemeyen, yayınlarında bu uyumu sağlayamayan, on yıl önceki soru tipleriyle öğrencisini oyalayan dershanelerin tabi ki başarıya ulaşmaları mümkün değildir.  peşinen kabul etmek gerekir ki,  gerek ÖSS'de gerekse SBS'de sınav sistemine  en uygun yayınlar, Final yayınlarıdır. Bu durum, öğretmenlerimizin gayretiyle birleştiğinde başarıyı yakalamak da kaçınılmaz olmaktadır. Eğitim ciddi bir eylemdir. Bilgi, deneyim,  özverili ve sistemli bir çalışmayı gerektirir. Eğitim kurumlarının acemilikleri telafisi mümkün olmayan olumuz sonuçlar doğurur.
    Yozgat Final'in başarısının büyük şehirlerdeki pek çok dershanenin gıptayla, kıskançlıkla karşılandığını da Yozgat kamuoyunun bilmesi gerekir. SBS ve ÖSS'de Yozgat Final'in astığı kazananlar listesini Ankara'da bir dershanenin üç beş şubesi bir araya gelse oluşturamamaktadır.  Şu bir gerçek ki Yozgat Final, İç Anadolu'nun en güçlü öğretmen kadrosuna sahiptir.  Bu vesileyle kazanan tüm öğrencilerimizin ve velilerinin mutluluğunu paylaşıyoruz. Tüm Yozgatlı öğrencilere bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim