Birinci sınıf öğretmenleri Fatma Selma Yazarel ve Hülya Aydoğan’ın koordinesinde  hazırlanan programa Özel Ergin İlk ve Ortaokul Müdürü Oğuz Köker, Müdür Yardımcıları Mehmet Özsoy, Hulusi Yüksek, Abdullah Koyuncu, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Okul Müdürü Oğuz Köker’in açılış konuşması gerçekleştirdi.  Okul Müdürü Oğuzhan Köker şöyle konuştu  “1997 yılından beri Yozgatlılara hizmet veren Ergin Koleji özellikle gençliğin yozlaştığı ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmakta zorlandığı günümüzde ailenin verdiği terbiyeyi nasıl devam ettirebiliriz düşüncesinde olan ailelerin çok ciddi anlamda yardımına koşmur bir kurumdur Ergin Koleji. Ben okulumuzun Yozgat için büyük bir kıymet büyük bir değer olduğuna inanıyorum okul müdürü olarak. Özellikle dünya genelinde bütün toplum mühendislerinin üzrinde ittifak ettikleri bir tehlikede günümüzde aşikar bir şekilde gözükürken herhalde Ergin Koleji’nin kıymeti değeri daha da ön plana çıkacaktır ki, bu tehlike çocuklarımızıda bekleyen şuan gençliğin içinde bulunduğu dünyanında kabul ettiği ahlaki sıkıntıdır” dedi.  Oğuzhan Köker konuşmasının devamında şöyle dedi “Bu tehlikenin farkına varan aileler en kıymetli sermayesi olan evladını milli ve ahlaki değerlerle yetiştirmek için çocuklarını bizlere teslim etmektedirler. Bizde bu amaçla kurulduğumuz günden itibaren temel felsefe olarak yüksek karekterli, ahlaklı ve bilgiyle donanmış insanlar yetiştirmeyi hedef olarak seçtik. Çünkü bir milletin yükselip alçalması o millet içindeki ders kuşakların alacakları ruh ve şuura görecekleri tarif ve terbiyeye bağlıdır.”
Programın sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan bölgeler haritası birleştirilerek Türkiye haritası oluşturuldu. Program ailelerin hatıra fotografı çektirmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim