23 Nisan günü kötü hava şartları nedeniyle ertelenen kutlama programı dün okul bahçesinde velilerin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleştirildi. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sakarya İlk Okulu Müdür Yardımcısı Erdal Akyürek gönün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrencilerin ve velilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Akyürek, ‘’Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünyayla paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Bu günü milletçe büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. 23 Nisan tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, egemenliğini yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz ulusal varlığımızın başında gelir. Bizler bu günde çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin bütünlüğünü anlatacağız. Günümüz büyükleri sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa kavuşturacak sizsiniz. Kendinizi ne kadar mühim ve kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.’ Ulu Önder’in söylediği gibi sizlerden çok şeyler bekliyoruz çocuklar’’ dedi. 
Okul Müdür Yardımcısı Erdal Akyürek’in konuşmasının ardından birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı programlar sunuldu. 
Özellikle birinci sınıf öğrencilerinin pon ponlar ile yaptıkları gösteri oldukça beğeni toplarken, yaklaşık 2 saat süren gösteride sahneye çıkan çocukların performansalar veliler tarafından ayakta alkışlandı. 
Çocuklar yaptıkları gösteriler ile kendilerini izlemeye gelenlere çok güzel anlar yaşatırken, bazı veliler organizasyonun yapıldığı mekandan şikayet ederken, öğretmenler ise velilerin sahneye çok yaklaşıp, çocukların gösterilerini sunmalarında zorlanmalarından şikayetçi oldular.

Editör: TE Bilişim