Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halide Edip Teknik Anadolu Lisesi’nde EBA tanıtım programı düzenlendi. Sabah kahvaltısı ile başlayan programın açılış  bölümünde konuşan Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, 1 Mart’a kadar bütün  öğrencilere şifresi verilecek olan EBA’nın eğitim sistemine önemli bir ivme kazandıracağını söyledi. 
Gelişen bilişim çağında EBA’nın milli bir üretim olması sebebiyle de önem arz ettiğini söyleyen Kuş; “Hem sınıf ortamında hem de sınıf dışında çocukların eğitim hayatını zenginleştirmek ve ihtiyaçların güvenilir ortamlarda karşılamalarını sağlamak için bakanlığımız FATİH Projesini ortaya koydu ve FATİH Projesi kapsamında EBA ve V-Sınıf Uygulamalarını geliştirdi. Eğitim  sistemimizi bu gün yaşanan bu devrime entegre etmeye, bu devrimin olumsuz yönlerinden çocuklarımızı korumaya çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz” dedi. 
Kuş, proje kapsamında il genelinde ilk okullarda 865, orta okullarda bin 598, genel orta öğretim kurumlarında 624, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında 943, toplamda 4 bin 40  etkileşimli tahta kurulumu yapıldığından bahsetti.
Bunun yanı sıra il genelinde öğretmen ve öğrencilere, 8  bin 817 adet tablet bilgisayar dağıtıldığını hatırlatan Kuş, ayrıca 468 adet yazıcı dağıtıldığının bilgisini verdi. 
4-5 Nisan tarihlerinde il genelinde tüm öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları tarafından yapılacak bir bir EBA ve V-Sınıf tanıtım etkinliği planlandığını anımsatan Saim Kuş, şunları söyledi: 
“EBA; bir bilgisayar destekli eğitim platformudur. Bu yönüyle EBA eğitim içerikleriyle beraber, eğitimi  zenginleştirmeyi, çocuklarımızın hem eğlenebileceği hem de öğrenebileceği güvenli bir liman olmayı amaçlamaktadır. 
EBA aynı zamanda bir platformdur. Bu yönüyle ise bilgiyi hem paylaşmayı hem de çoğaltmayı amaçlamaktadır. V-Sınıf ise tüm bunların, tablet, bilgisayarlar ile, sınıf içerisinde uygulanmasını sağlayan bir platformdur.”

Editör: TE Bilişim