'Yarın sizdeyiz' Projesi
Sarıkaya'da  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Yarın Sizdeyiz'' isimli proje ile öğrenci velilerini de eğitime dahil etmeye yönelik çalışmalar yapacak.
Okullarda eğitim gören öğrencilerin eğitim seviyesini ve sayısal verilerle ölçülebilen eğitim başarısını yükseltme çalışmaları çerçevesinde, ailelerin eğitime büyük katkılarının olabileceği belirtildi. Öğrencinin başarısında veya başarısızlığında evdeki çalışma ortamının büyük rol oynadığı düşünülerek,  bu çerçevede yapılacak bir plan dâhilinde, her seviyeden belirlenecek öğrenci velilerinin evlerinde ziyaret edilmesine karar verildi.
Proje kapsamında sadece başarılı öğrenciler değil, davranış yönünden sorunlu olan öğrencilerin aile ortamının yerinde görülmesinin hedeflendiği kaydedildi.
'Biz Bir Aileyiz' Projesi
Boğazlıyan'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, hazırlanan ''Biz Bir Aileyiz'' isimli proje ile kimsesiz veya yardıma muhtaç çocukların durumlarının iyileştirilmesi, eğitimlerine aksatmadan devam etmeleri hedefleniyor.
Proje ile annesi babası ölmüş ya da ayrılmış,  ilgilenen velisi olmayan ve öğrenim çağında bulunan öğrencilerimize yeni gönüllü veliler sağlayarak gerek okul yaşantıları gerekse okul dışı yaşantılarında kendilerine güvenen, sosyal becerileri gelişmiş, başarılı, kültürlü ve yeterli benlik algısına sahip topluma yararlı bireyler yetiştirmek amaçlıyor.

Editör: TE Bilişim