Yenifakılı ilçesinde düzenlenen ''Eğitim Şurası'' toplantısında ilçenin eğitim sorunları tartışıldı.
     Adem Karacabay Anadolu Öğretmen Lisesi salonundaki toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız başkanlık etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yurtsev, İl Müdürlüğünde görevli şube müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Adem Çete, ilçe genelindeki eğitim öğretimin durumunu, il ve diğer ilçelerle mukayeseli durumunu gösteren slayt gösterimini sundu. Okullaşma oranın yüzde 100 düzeyinde olduğunu belirten Çete, kız öğrencilerin okullaşma oranının ise yüzde 90 olduğunu belirtti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız slayt eşliğinde sunulan ilçenin eğitim durumuyla ilgili bilgileri aldıktan sonra yaptığı konuşmada, il genel şurası yapılmadan önce bu toplantıyı yaptıklarını, bu toplantının il genel eğitim şurasında gündem oluşturacağını belirtti.
     İlçenin en büyük fırsatı olarak toplantının yapıldığı okul olan Adem Karacabay Anadolu Öğretmen Lisesi olduğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Gamsız, ilçede spor salonuna ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ''Öğrencilerimiz enerjilerini internet kafe, kahvehane gibi yerlerde değil spor salonlarında atmaları gerekmektedir. Bu nedenle de acilen bir spor salonu yapılması için çaba sarf etmeliyiz'' dedi.
     Şuraya katılan öğrenciler, görev yapan öğretmenleri yeterince tanımadan tayinlerinin çıkarıldığını, bunun da eğitim öğretime ciddi şekildi sekte vurduğunu ileri sürüp, kısa süreli öğretmen atamaları yerine uzun vadeli öğretmen atamalarının yapılması gerektiğinin altını çizdiler.
Editör: TE Bilişim