Boğazlıyan'da eğitim, öğretim döneminde alınacak önlemler masaya yatırıldı.
     Boğazlıyan İlçe Asayiş toplantısı Kaymakam Ahmet Altunbaş başkanlığında yapıldı. Kaymakamlıkta gerçekleşen toplantıya Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ferdi Günüç ve Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız katıldı.
     Toplantı sonrası bir açıklama yapan Kaymakam Ahmet Altunbaş, toplantı da önemli kararların alındığını söyledi. Özellikle ilçe merkezinde okullaşma ve okulların yoğun olduğunu belirten Kaymakam Altunbaş, ''İlçe merkezinde daha sağlıklı eğitim ve öğretim verilmesi amacıyla bir dizi tedbirler alındı'' dedi.
     Kaymakam Altunbaş, öğrenci ve velilerin okullara daha güvenli gidebilmeleri, huzurlu bir ortamda eğitim görebilmeleri amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğünün okullarla sürekli irtibat halinde olacağını vurgulayarak, ''Her okulda polis memurları, oradaki rehber öğretmen ve idareci ile sürekli irtibatta olacak. Bizim esas amacımız önleyici, kolluk hizmetlerinin yanı sıra arkadaşlarımızla öğrencilerle kaynaşmanın sağlanabilmesidir'' diye konuştu.
SORGUN YENİ
ÖĞRETİM YILINA
SORUNSUZ GİRİYOR
    Öteyandan Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, pazartesi başlayacak olan 2010-2011 eğitim öğretim yılı için tüm hazırlıkların tamamlandığını, yeni eğitim öğretim yılına sorunsuz girileceğini söyledi.
     Yazıcı, ''İlçemizde son yıllarda açılan okuma yazma kursları sayesinde okur yazar olmayanların sayısını yüzde 1-2'lere kadar çektik. Eğitime düşkün bir yapıya sahip olan Sorgun'da çok yaşlıların dışında okuma yazma bilmeyen yok gibidir. Şu an için okuma yazma oranımız yüzde 98'lerin üzerine çıkmıştır'' dedi.
     Yazıcı, Sorgun genelinde iki tane anaokulu, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan 15 tane ilköğretim okulunun 10 tanesinin ilçe merkezinde, 4 tanesinin de beldelerde bulunduğunu dile getirdi.
     Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmen sayısının bin 14, öğrenci sayısı ise 17 bin 757 olduğunu dile getiren Yazıcı, ''Bu yıl ise hem öğrenci hem de öğretmen sayısında bir artış söz konusu olacaktır. Öğrenci sayımızın 18 binlerin üzerine çıkabileceğini tahmin ediyoruz'' diye konuştu.
     İlçede toplam 7 öğrenci yurdunun olduğunun altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ''Yurtların toplam yatak kapasitesi 556, yatak kapasitesinin artırılması anacıyla gerekli başvurular yapılmış olup çalışma son aşamaya gelmiştir. İlçe genelinde bulunan 74 eğitim kurumundan, bilgi teknolojisi sınıfı bulunmayan okul sayısı 17, ADSL internet erişimi bulunmayan okul sayısı ise 10'dur'' dedi.

Editör: TE Bilişim