Akdağmadeni Öğretmen evinde düzenlenen törene Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ersoy Ceylan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Kenan Önal, Ömer Özdemir Okul müdürleri ve Açıköğretim Lisesi Mezunları Katıldı.
Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kardağ, eğitim beşikten mezara kadar devam ettiğini belirterek, “Anne karnında eğitim vermeye başlatarak deneyler yapılıyor. Anne karnında çocuğa bir parça dinletiliyor bu çocuk dünyaya geldiği zaman hiç dinlemeyen çocuklara göre daha hızlı o konuyu öğrendiği tespit edilir yani eğitim bir nevi anne karnında başlıyor mezara kadar devam ediyor. Eskiden ülkemizde eğitim seviyesi okuma yazma oranı çok düşüktü bununla mücadele ediyorduk çok şükür bunları yüzde 90‘ların üzerine çıkarttık. Artık köylerde gezeceğiz açık liselere daha çok öğrenci gitmesi için hepsine tavsiyelerde bulunacağız. Normal örgün eğitimdekiler ile sizin hiçbir farkınız yok” dedi.
Açıköğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir’de, Açıköğretim Lises’nin Türkiye genelinde 945 bin aktif öğrencisi bulunduğunu ifade ederek, “Yurt dışında da öğrencilerimiz var. Avrupa da 12 tane merkezde sınav yapıyoruz aynı zamanda dünya çapında 20 merkezde sınav yapıyoruz. Biz vatandaşımız nerdeyse bizde orada olalım anlayışı ile hareket ediyoruz. Kayıtlı öğrenci sayılarımız binlerin üzerinde donuk ve silik dediğimiz öğrencilerde var biz bunları yeniden eğitimin içerisine daim etmeye çalışacağız. Köylerdeki ilköğretimi bitirmiş 17-18 yaşlarındaki öğrencilere ulaşmak lazım ulaşarak açık öğretime kayıt ederek okumalarının önlerini açıp yardımcı olmalıyı. Açıköğretimden geçen sene 65 bin öğrenci mezun ettik. Yozgat’ta 6 bin öğrenci açık öğretimden mezun oldu.130 bin öğrenci üniversiteye başvurdu yaklaşık yüzde 40 üniversiteye başladı. İlmin yaşı yoktur” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Açık Öğretim Lisesini bitiren 16 öğrenci diplomalarını törenle aldı.

Editör: TE Bilişim