Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.  Dr. Ferruh Ağca, Türk diline dair önemli bilgiler aktardı.  
Türk dilinin Türklerin hayatıyla başladığını belirten  Doç. Dr. Ferruh  Ağca,  “Türklerin  tarihini, hayatlarını ve geçirdiği evreleri  bilmek icap eder.  Türklerin tarihte ne zaman varlık gösterdiğini  kesin olarak ifade edemiyoruz. Bizim tarih sahnesine çıktığımız andan itibaren yazdığımız bilgilerden oluşan bir metin manzumesi ve metin derleme yok. Dolayısıyla Türklerin yazılı metinden önceki tarihini ve Türk dilinin metinler öncesindeki tarihini ancak başka milletlerin başka kavimlerin Türkler hakkında yazmış oldukları sözlerden bilgilerden hareketle ifade edebiliyoruz. Türk dili ve Türk dili tarihi için müracaat edeceğimiz kaynak Çin yıllıklarıdır” dedi. 
Konferans sonunda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyfullah Türkmen, katkılarından dolayı Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.  Dr. Ferruh Ağca’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: TE Bilişim