Yoğun yağmur sonucu ilk iki gün icra edilemeyen ve ertelenen ramazan programı dün akşam Yozgatlı sanatçı Mümin Sarıkaya konseri ile başladı. Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda Yozgatlı vatandaş katıldı. Programda sahne alan Mümin Sarıkaya kendi besteleri ve okuduğu türküler ile Yozgatlı vatandaşlara doyumsuz bir gece yaşattı. Mümin Sarıkaya’ya Yozgat’ın yetiştirmiş olduğu kıymetli müzisyenlerde enstrümanlarıyla eşlik etti.

ÖNCE MİNİKLER SONRA BÜYÜKLER

Yozgat Belediyesi’nin Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirdiği ramazan etkinlikleri kapsamında Yozgat Belediyesi Sanat Tiyatrosu ekibi de görev aldı. Tiyatrocular, her yıl olduğu gibi teravih namazı öncesi miniklere sundukları gösteri ve oyunlarla, hem minikleri eğlendiriyor hem de öğretiyor.

Ramazan ayının maneviyatına uygun bir şekilde gerçekleşen gösteriler kapsamında çocuklar iftarın ardından, palyaçolar ve çizgi film karakterleri eşliğinde doyasıya oyunun tadını çıkarıyor.

Yozgat Belediyesi Sanat Tiyatrosu ekibi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda miniklerin vazgeçilmezi haline geldi.

Tiyatro ekibinin ardından ise Mümin Sarıkaya sahne alarak Yozgatlılara türkü ziyafeti sundu.

Ramazan ayına özel hazırladığı repertuarıyla sahneye çıkan Sarıkaya, seyircilerden gelen yoğun istek kapsamında kendi bestelerini de okudu.

Sazı ve sözüyle Yozgat’ın yetiştirdiği bir değer olan Sarıkaya, ilerleyen saatlere kadar konserini sürdürdü.

Yozgat Belediyesi’nin ramazan etkinliklerinde bu akşam ise Kültür Bakanlığı Tasavvuf Ekibi’nin sahne alarak tasavvufi eserler seslendireceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim