Yozgat'ta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı nedeniyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Alanı'nda kutlandı.
Yozgat'ta ilk tören Valilik makamında gerçekleştirildi. Vali Vekili Kemal Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Makamını Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Rumeysa Kılıçaslan'a kısa süreliğine bıraktı. Geçici Vali Rumeysa Kılıçaslan, 23 Nisan Atatürk’ün Ankara’dan egemenlik ateşini yaktığı gün olduğunu hatırlatarak, ''Tüm dünya çocuklarının el ele kutladığı bayramımız kutlu olsun'' dedi.
Şu an çok mutlu olduğunu belirten Kılıçaslan, ''Çünkü büyüklerimizden sevgi ve saygı görüyoruz. Büyüklerimiz bizlere güveniyorlar. Bize veriler bu değer o kadar büyük ki Sayın Valimiz makamını bizlere devredebiliyor. Bana bu mutluluğu yaşattığı için kendilerine teşekkür ederim. Bizlerde bu güvene layık olacağız. Dünya çocukları ile el ele ve barış içerisinde yaşayacağız. Aydınlık ve güzel günler bizleri bekliyor'' diye konuştu.
Kılıçaslan, cam, kağıt ve plastik gibi atık malzemelerin geri dönüşümü ile mahallelerdeki park sayısının çoğaltılması konusunda Belediye Başkanını ve internet kafelerin denetimi konusunda İl Emniyet Müdürünü arayarak talimat verdi.
Yozgat'taki törenlere Cumhuriyet Alanı'nda devam edildi. Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kuş, ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocukları ile beraber dünya çocuklarına da armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıldönümünü törenle kutluyoruz'' dedi.
Türk Hava Kurumu Yozgat Şubesi tarafından Cumhuriyet Alanı üzerinde sergilenen motorlu yamaç paraşütü gösterisi, öğrenci gözüyle 23 Nisan konulu konuşma, TBMM’nin açılışı konulu piyes, halk oyunları gösterileri, şiirler, Kafkas oyunları ve Mehter gösterileri ile son buldu.

Editör: TE Bilişim