Çekerek Mesleki Eğitim Merkezi'nin ''Leonardo da Vinci'' kapsamında hazırladığı, AB üyesi İspanya ile ortaklaşa yürüteceği ''Kaynakçılıkta Modern Öğretim Yöntem ve Teknikleri'' projesinin hayata geçirilebilmesine yönelik hazırlıklara başlanıldı.

     Çekerek Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Altan, 2011 teklif çağrısı döneminde ''Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri'' kapsamında ''Kaynakçılıkta Modern Öğretim Yöntem ve Teknikleri'' isimli proje ile katılarak, AB fonlarından destek almaya hak kazandıklarını bildirdi. Projenin Avrupa ülkeleri arasındaki teknolojik işbirliğini teşvik etmek suretiyle, eğitimde Avrupa boyutunu geliştirmeyi hedeflediğini belirten Altan, ''Bu bağlamda Çekerek Mesleki Eğitim Merkezinden 1 Öğretmen, 7 Öğrenci, Turhal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden 3 Öğretmen, 15 Öğrencimiz iki hafta süreyle gidecekleri İspanya'da 'Kaynakçılıkta Modern Öğretim Yöntem ve Teknikleri' ile ilgili yenilikleri yerinde inceleme fırsatı bulacaklardır'' dedi.

     Ortaklıkların, farklı ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlere ortak ilgi alanındaki bir veya daha fazla konuda birlikte çalışma fırsatı sağladığının da altını çizen Abdullah Altan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

     ''Bazı ortaklıklar öğrencilerin aktif katılımına odaklanırken, diğerleri pedagojik veya okul ve eğitim konularına yoğunlaşmakta, esas olarak öğretmenlerin ve idari personelin katılımını gerektirmektedir. Gözlemlerimiz neticesinde bize göre artı durumda olan her türlü bilgi, belge teknolojik doneleri Çekerek Mesleki Eğitim Merkezinde hayata geçirebilme, sahip olabilme adına mücadele ve çalışma ruhunu ateşlemek düşüncesindeyiz. Projenin kaynak teknolojilerini içermesi, bu teknolojilerinin kullanılması, öğretmen ve öğrencilerin projeye dahil edilmesi, kültürel alışverişle ilgili faaliyetlere yer verilmesi, gerek Ulusal Ajansla gerekse sanayi deneyimi yüksek kurumlarla etkili ve sürekli bir iletişim kurulması projemizin üstün yönleridir.''

     Altan, Çekerek Mesleki Eğitim Merkezinin sunduğu projenin başarılı bir şekilde uygulanması, yönetilmesi, sözleşmelerin imzalanıp, teslim edilmesi, alınacak olan hibenin kullanımı ile ilgili yapılacak olan tüm işlemlerin büyük bir titizlikle yapılarak, hedeflenen amaçlara ulaşılacağını anlattı.

     Çekerek Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Altan, ''Bu bağlamda sanayi sektöründen Turhal Madeni Eşya Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Agün Torna, Pehlivanoğlu Zirai Aletler ve Koçak-İş gibi kuruluşlarla ortaklıklar yaparak, projenin ülkemizde yaygınlaşması sağlanacaktır. Projeye başlamadan önce Çekerek Mesleki Eğitim Merkezi tüm ortaklarla beraber sonuca yönelik, ulaşılabilir hedefler ortaya koymuştur'' diye konuştu.

     Altan, tüm ortakların projenin devamı, sürekliliği için mesai ve tatil kavramlarını göz önünde bulundurmadan çalışma, sürekli iletişim içinde olma, karşılarına çıkacak sorunlara ortaklaşa çözümler üretmede kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim