Aydıncık Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan, öğrencilerinin yeni eğitim öğretim yılını kutlarken, öğretmenlere de hem bilgiyle aydınlanma, hem de insani özellikleri kazandırma sorumluluklarının bulunduğunu hatırlattı. 
Yeni eğitim öğretim yılı öncesi yazılı bir açıklama yapan Çağlıyan, “Buna öğrenme zevki de diyebiliriz. Eğitimci bu zevki sürekli yaşayan ve öğrencilerinin de yaşamasına aracılık yapan kimse olmak zorundadır. Yeni eğitim – öğretim yılında daha başarılı olabilmek için elimizden gelen gayreti, büyük hedefler doğrultusunda ortaya koymamız gerekir. Bizler, her öğrencimizin sınırsız kabiliyetleri ve ayrı birer dünyalarının var olduğunu biliyoruz. Öğrencilerimizin çoğu bulundukları zaman ve mekân içerisinde kabiliyetlerini açığa çıkaramamış veya çıkarma fırsatı bulamamış olabilir.Ancak, bizlerin sayesinde öğrencilerimizde var olan sınırsız potansiyel güç ve kabiliyetler açığa çıkacaktır” dedi.

Eğitimcinin her öğrencinin özünde saklı olan cevheri keşfeden ve o cevhere uygun işlem ve yaklaşımlar sergileyen erdemli bir kişi olduğunu vurgulayan Çağlıyan, “Bizler bu kutsal görevlerimizi yerine getirirken muhtaç olduğumuz enerjiyi ve motivasyonu yine kendi özlerimizden almak zorundayız. Zaten öğretmen, özü itibariyle insanı motive edici karaktere sahip olan kişidir. 
Öğrenciler; lisanlarını, en iyi şekilde kullanmayı ve medeni davranışlar sergilemeyi, örnek olan biz öğretmenlerden öğreneceklerdir. Sevgili öğrenciler!Yarınların geleceğisiniz; sizler cevherinizde var olan devasa enerjinizle ihtiyacınız olan her bilgiyi öğrenecek konumdasınız. Gençlik kabiliyetlerinizi, bilgi ve becerinizi artırmaya yönelirseniz hem siz hem de toplumumuz yarar görecektir. Eğer, hayatın baharında büyük ideallerin sahibi olarak, ciddi gayretler ortaya koyarsanız, yaşayacağınız hayat sizlere daha iyi bir gelecek sunacaktır” diye konuştu. 
Öğrencilere seslenişini sürdüren Çağlıyan, okullarda her öğrenciye eşit eğitim ve öğretim verildiğini ancak her öğrencinin aynı düzeyde eğitim alamayacağını belirtti. Öğrencinin kendi istemesi durumunda okulda göstereceği çaba ve gayretler sayesinde çok daha başarılı olabileceğini hatırlatan Çağlıyan şöyle dedi: “Sizin, başarı ve beceri kazanmanızda en çok sorumluluk duyacak kimselerin yine kendiniz olduğunuzu unutmayınız. Ne kadar büyük hedefleriniz olursa, o oranda başarılar elde edeceğinizi biliniz. Hayat boyu daha huzurlu olmanın yolu, alınan eğitimin kalitesiyle doğru orantılı olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. 
Yeni eğitim – öğretim yılının sizlere; bilgi, beceri ve mutluluklar kazandırmasını dilerim. Değerli velilerimiz Öğrencilerimiz sizin çocuklarınız. Onların, çalışmalarını takip etmek, hayata bakış açılarını gözden geçirmek, insanlığa, kendilerine ve topluma yararlı kişiler olması için gerekli uğraşılar öncelikle sizlerin sorumluluğunda olan bir vazifedir. Çocuklarımızın üzerinde çok büyük sorumluklarımız vardır. Öğrencilerimizin ilk öğretmenleri sizlersiniz. En temel bilgilerin ve özelliklerin aile ocağında, hatta anne karnında verildiği unutulmamalıdır. En şerefli bir varlık olarak yaratılan insanoğlunun temeli aile ocağında atılmaktadır. Sevgi ve saygının, sağlam bir karakterin ve tüm olumlu-olumsuz kazanımların ilk verildiği yer aile ocağıdır. 
Dolayısıyla, öğretmelerimizin hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırıcı, destekleyici bir tavır sergilemeniz, çocuklarımızın kaderini sadece öğretmenlerin omzuna yüklememeniz, üzerinize düşen sorumlulukları en iyi biçimde yerine getirmeniz gerekmektedir. Aile, eğitimin ana beşiğidir. Bunu hiçbir zaman hatırdan çıkarmayalım. Bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 Eğitim – Öğretim yılında tüm yavrularımıza, onları büyük bir sabırla hem kalben, hem de zihnen eğiten meslektaşlarımıza ve sorumluluklarını üstlenen anne – babalara sağlık, mutluluk başarılar ve güzellikler getirmesini temenni ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum”.

Editör: TE Bilişim