Bu yıl 25.’si organize edilen EAIE (Uluslararası Eğitim için Avrupa İşbirliği) Konferansı 10-13 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Katılımın en yüksek olduğu uluslararası eğitim fuarında 90 ülkeden 350’den fazla üniversite ve kuruluş, 4 bin 800 yükseköğretim profesyonelinin bir araya gelerek evrensel bilginin kıtalararası köprüleri kuruldu. Fuarda Bozok Üniversitesi de temsil buldu.
Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Uzak Doğu’ya farklı ülkelerden gelen üniversiteler, uluslararası eğitim platformunda bilgilerini paylaştı. Uluslararası Eğitim için Avrupa İşbirliği Konferansı kapsamında, fuar etkinliğinin yanı sıra çeşitli konuları içeren çalıştay, konferans ve çalışmaların eş zamanlı olarak gerçekleştiği etkinliklerde “Üniversitelerin Uluslararasılaşması” temel konu olarak ele alındı.
Bozok Üniversitesi Uluslararası Ofis Başkanlığı, Dış İlişkiler Uzmanı M. Recep Oktay, üç gün devam eden fuar etkinliklerinde hem katılımcı üniversite ve kurumlara hem de yerli-yabancı basın organlarına üniversitemizi tanıttı.
Üniversite değişim programları kapsamında (Erasmus-Mevlana) ikili anlaşmalar, farklı projeler ve işbirlikleri için anlaşma zemini sağlanması bakımından verimli geçen EAIE Fuarı’nda üç gün boyunca Bozok Üniversitesi’ne ait standı yüzlerce katılımcı ziyaret ederek bilgi aldı. Mevcut Erasmus ortaklarımızın da katıldığı fuarda işbirliğinden daha fazla geliştirilmesi için yeni adımlar atıldığı bildirildi..

Editör: TE Bilişim