Erdoğan Akdağ Kampüsü Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı  İsmail Beşek, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Taşaslan, İl Emniyet Müdür Vekili Fazlı Öcal, Rektör Yardımcıları, Akademik Personel, Öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.
    Türk Halk Müziği konseri ile başlayan mezuniyet töreni konuşmaların yapılması ile devam etti. Okul birincilerinin yaş kütüklerine isimleri çakmasının ardından öğrencilerin diplomalarının dağıtımı ile tören  sona erdi.
    Bozok Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İnci Varinli, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, '' Sizleri mesleki becerilerle donatırken asıl ve en önemli hedefimiz siz gençlerimizi sosyal yaşama hazırlamaktı'' dedi.
      Rektör Prof. Dr. Varinli,  ''Evlatlarımızın bu özel gününde sizleri Yozgat'ta ağırlamaktan memnunuz. Sizler büyük fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızın hayata atıldığı bugünde onlarla berabersiniz'' diyen Varinli, ''Bozok Üniversitesinde oldukları süre içinde evlatlarımız gerek mesleki beceriler kazanmak, gerekse hayata hazırlanmak anlamında en donanımlı biçimde yetiştirildi'' dedi.
     Prof. Dr. Varinli öğrencilere de şöyle seslendi:
     ''Genç akademisyenlerimizle mesleki ve sosyal anlamda sizleri hayata hazırladık. Üniversite eğitiminiz süresince en donanımlı şekilde yetiştiniz. Üniversite sadece mesleki bilgi ve becerilerin öğretildiği, bilimsel çalışmaların yapıldığı bir yer değildir. Sizleri hem mesleki becerilerle donatırken asıl ve en önemli hedefimiz siz gençlerimizi sosyal yaşama hazırlamaktı. Özgüveni yüksek, toplumsal olaylara duyarlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, rasyonel düşünen, içinde bulunduğu toplumun değerlerini bilen anlayan aynı zamanda globalleşen dünyada gelişen ve değişen dünya düzeninden haberdar bireyler olarak mezun olmanız bizim için önemliydi. Üniversite olarak sunmuş olduğumuz eğitim öğretim, sosyal olanaklarla ve değerli akademisyenlerimizin bilimsel çalışmaları ile sizleri hayata hazırladığımıza inanıyorum.''
    Törenin ardından öğrenciler kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Editör: TE Bilişim