Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi önünde gerçekleşen törene Vali Vekili Gökhan İkitemur, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Garnizon Komutanı vekili Yarbay Hasan Başkök, İşadamı Bilal Şahin, daire müdürleri, akademisyenler, öğrenci ve aileleri katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Halil Yetimoğlu adlı mezun öğrenci, mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi. Bozok Üniversitesi’nde aldığı eğitim ile parlak bir geleceğe ilk adımı aldığı diplomasıyla attığını söyleyen Halil Yetimoğlu, mezun öğrenciler olarak aldıkları tüm diplomaları başta aileleri olmak üzere Bozok’lu akademisyenlere ve Rektör Karacabey’e ithaf ettiklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı. 
Daha sonra kürsüye gelen Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey ise Bozok Üniversitesi’nin her geçen gün daha da büyüyerek Anadolu’nun ortasında yükselen bir değer olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Karacabey, fiziki alt yapısıyla, yükselen modern binalarıyla ve donanımıyla bilimin merkezi olan Bozok’tan mezun olan tüm öğrencileri tebrik ettiğini aktardı. Belediye Başkanı Kazım Arslan’da Yozgat’ı yaşanabilir bir kent yapma yolunda belediye olarak var güçleriyle çalıştıklarını ve Bozok’a eğitim almaya gelen gençlere çok daha sosyal, kültürel ve nitelikli bir şehir oluşturma gayreti güttüklerini aktardı. 
Vali Vekili Gökhan İkitemur ise binlerce öğrenciyi Yozgat’tan nitelikli ve diplomalı bir şekilde mezun etmenin onuru ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi ve mezun olan tüm öğrencilere hayatlarında başarı diledi. 
Konuşmaların ardından her fakülte ve yüksekokulun mezuniyet kütüklerine birinci öğrenciler tarafından kütük çakma töreni gerçekleşti. Öğrencilerin büyük bir mutluluk içerisinde gerçekleştirdiği törenin ardından dereceye giren öğrencilere yine protokol üyeleri tarafından ödül takdimi gerçekleşti. Mezuniyet belgelerinin sunumunun ardından ise öğrenciler hep birlikte kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Türk Halk Müziği’nin usta ses ve yorumcularından hemşerimiz Bayram Bilge Tokel’de mezuniyet töreninde sahne alarak birbirinden güzel türkülerle programa renk ve coşku kattı.

Editör: TE Bilişim