İzmir'de katıldığı ''TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları'' yarışlarında 41 otomobil arasında ''En iyi tasarım'' ödülüne layık görülen ''Bozok Rüzgarı'' adlı otomobil, Yozgat'taki Ticaret ve Sanayi Fuarı alanında yapılan tanıtım amaçlı gösteri sürüşüyle dikkatleri üzerine çekti.
         Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine ve Makine Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Davut Erdem Şahin'in akademik danışmanlık ve sorumluluğunu üstlendiği, 20 öğrenci tarafından yapılan ''Bozok Rüzgarı'' adlı güneş enerjisiyle çalışan otomobil, İzmir'de geleceğin temiz ve sınırsız enerjisi olan güneş enerjisini kullanan araçların yarıştığı ''Formula-G Güneş Arabaları yarışına'' katıldı.
     41 otomobilin katıldığı yarışlarda ''Bozok Yıldızı'', TÜBİTAK'ın 2010 Formula-G Güneş Arabaları içerisinde ''En İyi Tasarım'' ödülüne layık görülürken, yarışlarda da 30'uncu olarak, Yozgat'ta döndü.
     Elde edilen başarının küçümsenemeyeceğini belirten öğrenciler, kazandıkları madalyaları boyunlarına takıp, Yozgat Ticaret ve Sanayi Fuarı'nda otomobili ve kazandıkları birincilik kupasını sergileyip, tanıtım amaçlı gösteri sürüşünü gerçekleştirdi.
     Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan, tanıtım amaçlı sürüş sonrasında yaptığı açıklamada, güneş enerjisiyle çalışan otomobiller içerisinde maliyeti çok yüksek olan araçların bulunmasına karşılık, kendi imkanları doğrultusunda çok düşük maliyetle yapılan ''Bozok Rüzgarı'' isimli otomobilin, en iyi tasarım ödülüne layık görülüp, derece yapmasının çok önemli olduğunu söyledi. Soykan, ''Teknolojik bakımdan Bozok Üniversitesi'nin çok önünde olan, mali gücü, sponsor firmaları bulunan üniversiteler arasında, yaklaşık 27 bin lira maliyetle yapılan Bozok Rüzgarı isimli otomobilimiz, 250 bin, 400 bin lira değerindeki otomobilleri geride bırakmıştır'' dedi.
Editör: TE Bilişim