Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Salonu’nda yapılan eğitim fuarına Türkiye ve KKTC’den özel üniversiteler de olmak üzere toplamda 35 üniversite katıldı. Fuarda Yozgat Bozok Üniversitesi’de stant açtı. Fuarda açılan stantta üniversite sınavına girmeye hazırlanan 11. ve 12. sınıf öğrencileri Bozok Üniversitesi ile buluştu.
İki gün süren kariyer ve eğitim fuarında yapılan açılış törenine Rize Valisi Ersin Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürü Ahmet Okumuş, Rize’de 4.  defa düzenlenen eğitim ve kariyer fuarı ile öğrencilerimizin geleceğe yönelik planlarını ve tercihlerini gerçekleştirmek üzere üniversitelerimizin imkânları ve bölümleri hakkında bilgi alma imkânını yakaladığını belirtti. Okumuş; “Bu vesile ile Kariyer ve Üniversite Tanıtım Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. 
Eğitim fuarında üniversitelerin tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra düzenlenen seminerler ile dikkat toplama, motivasyon, geleceğin meslekleri konularında öğrencilere sunum yapıldı. Bozok Üniversitesi standına ilginin yoğun olduğu fuarda sınava girmeye hazırlanan 11. ve 12. sınıf öğrencilerine tanıtım temsilcileri tarafından üniversitenin sunduğu eğitim imkanları sosyal, kültürel faaliyetler ve Yozgat şehri hakkında bilgi verildi.

Editör: TE Bilişim