Eğitimlerin bütün aşamasında Erciyes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Metin Aytekin ile birlikte aktif yer alan Böyükata, ülkemizde proje tabanlı faaliyetlerin çoğalmasına ve yaygınlaşmasına katkı vermekten mutluluk duyduklarına vurgu yaptı.
Manisa’da “Tıbbi Bilimlerde Celal Bayar Üniversitesi Genç Araştırmacı Adaylarına Yönelik Proje Hazırlama ve Yürütme Çalıştayı” kapsamında verilen eğitimlerde Celal Bayar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selim Uzunoğlu ve Prof. Dr. İbrahim Tuğlu’da Eğitmen olarak yer aldı. Eğitimlerden Lisans Üstü düzeyde Eğitimlerini sürdüren ve doktorasını tamamlamış olan genç araştırmacılar faydalanırken yaklaşık 30 civarında genç araştırmacının bulunduğu eğitimlerin sonunda katılımcılar, eğitimlerin çok faydalı olduğunu ve benzer etkinliklerin devam ettirilmesinin önemine değinildi.
İzmir’de “Genç Araştırmacı Adaylarına Yönelik Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” ismiyle düzenlenen toplantıya Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ercan Akpınar ve Doç. Dr. Gül Ünal Çoban’da katkı sağladılar. Buca Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halil Aydın’ın çabalarıyla gerçekleştirilen eğitimlere Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri ile Doktorasını tamamlamış genç araştırmacılar katıldı. Eğitim Fakültesi araştırma görevlilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerin içerik ve şekil bakımından çok iyi tasarlanmış olduğu belirtildi. Etkinliğin faydalı, motivasyon sağlayıcı ve sinerji oluşturan yönlerin altı çizildi
Gerçekleştirilen eğitimlerle ilgili olarak Doç. Dr. Mustafa Böyükata, bu faaliyetlerin bir fedakarlık işi olduğuna değinerek, “Ülkemizin kalkınmasına doğrudan ya da dolaylı katkı sağlayabilecek pek çok alan bulunmaktadır. Üzerinde düşünüldüğünde, ele alınacak hemen hemen her konunun bir araştırma, inceleme ve projelendirilme gerektirdiği görülecektir. İstekli akademisyenler için bitmek tükenmek bilmeyen işler bulunmaktadır. Bununla beraber neredeyse hiçbir iş yapmadan zamanı doldurmakta mümkündür. Tercih kişinin kendisindedir” dedi.
Çok farklı üniversitelerde yer aldığı etkinliklerin o üniversitelerin yöneticileri tarafından da takdir ile karşılandığını, katılımcıların ilgisini çektiğini, üniversitelerin web sayfalarında ve yayın organlarında yer aldığını, ayrıca yerel ve ulusal basında da yer bulduğunu ifade eden Doç. Dr. Mustafa Böyükata, “Bozok Üniversitesi’nin ve Yozgat’ın tanıtımına da katkı sağlamaktan dolayı huzurluyum” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim