Amasya Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından organize edilen ve TÜBİTAK-2229-Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı tarafından desteklenen “Fen Bilgisi ve Biyoloji Öğretmen Adaylarına Yönelik Bilim Danışmanlığı Çalıştayı” Eylül ayının ikinci haftasında Amasya’da gerçekleştirildi. Çalıştayda Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata da eğitmen olarak yer aldı.
Programdan 25 öğrenci yararlandı. Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 8 Eylül 2015 günü Prof. Dr. Mustafa Böyükata eğitim seminerleri verdi. Böyükata, TÜBİTAK proje yarışmaları, burs ve destek programları hakkında bilgiler vererek değerlendirmelerde bulundu. Katılımcılarla deneyimlerini paylaşarak proje tabanlı çalışmaların önemine değindi. Proje fikri oluşturma ve proje yönetimi konusunda verdiği derslerde Proje Tabanlı Araştırmacılık ve Proje Döngüsü Yönetimi Teknikleri ele alındı. Proje bileşenleri; özgün değer, yöntem, yapılabilirlik ve yaygın etki kavramları detaylıca incelendi. Proje yazımında içeriğin doğru ifade edilmesindeki incelikler ele alınarak; uygulamalı grup çalışmaları yapıldı. Takım çalışmasının önemi, katılımcıların birlikte çalışabilecekleri bir ortam sağlanarak kavratılmaya çalışıldı. Yararlanıcıların etkinliklerden memnun kaldıkları gözlendi.
Çalıştay sonrası görüşlerini ifade eden Böyükata, “Üniversitelerde öğrencilerin derslerinin dışında tamamlayıcı etkinliklerle bilgi ve beceri kazandırılmasına önem vermeliyiz. Güncel konularda bilgi edinmeleri ve öğrencilerin mesleki birikimlerini hayata yansıtmalarında kullanabilecekleri, nitelikli tekniklerle donatılmaları için modüler eğitim etkinlikleri geliştirmeliyiz. Buna imkanımız var. Bu yönüyle bakıldığında proje tabanlı çalışmaların yaygınlaştırılması ve araştırmaya yönelik potansiyel artışı açısından gençlere yönelik yapılan çalışmalara daha fazla ağırlık vermek gerekiyor.” dedi.
Verdiği seminerlerin sonunda, Çalıştay programının Proje Yürütücüsü Amasya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. D. Duygu Kılıç, Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür ederek, belge takdim etti.

Editör: TE Bilişim