Bozok Üniversitesi Senatosu’nun başvurusu üzerine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Yükseköğretim Kurulu, 4 yeni bölümün açılmasına karar verdi. 
Yükseköğretim Yürütme Kurulu; 25 Nisan 2017 tarihli toplantısında Bozok Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde; Bankacılık ve Finans, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinin açılması yönündeki teklifini değerlendirerek bölümlerin açılması yönünde karar verdi.
Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Mustafa Saçmacı, her geçen gün gelişen ve büyüyen bir Bozok Üniversitesi olduğunu belirterek yeni bölümlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Fiziki koşulların oluşturulması ile yeni bina ve dersliklerle öğrencilerine ferah mekânlar hazırladıklarını ifade eden Saçmacı, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 120 öğrencinin daha Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Yozgat’a geleceğini kaydetti. 
Fakülte bünyesinde yeni açılan bölümlerin eğitim programlarına da değinen Prof. Dr. Saçmacı, bu bölümlerden mezun olacak öğrencilerin eğitimleri sırasında teorik eğitimin yanında bir de uygulamalı eğitim alacaklarını, mezun olduklarında alanında uzman, kendini yetiştirmiş ve kalifiye eleman olacaklarını vurguladı. 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Mustafa Saçmacı yeni bölümlerin açılmasında başta Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey olmak üzere Senato üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ederek Üniversitemize ve Yozgat’a hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Editör: TE Bilişim