Sakarya Anaokulu'nda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Okul Müdürü Melek Serdaroğlu, öğrenci ve velileri katıldı.
    Velilere ve öğrencilere hitaben konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okul öncesi eğitimin önemini belirterek, "Başarı temelden başlar. Bizler bu başarının sağlanmasında en büyük etkenin okul öncesi eğitim olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okul öncesi eğitime ayrı bir önem veriyoruz. Sizlerden okul öncesi eğitimin önemini anlayarak yavrularımızla bu süreçte daha fazla ilgilenmenizi istiyorum."dedi.
    Eğitimin uzun soluklu bir yol olduğunu ifade eden Gamsız, "Eğitim uzun soluklu bir yatırım aracıdır. Ülke kalkınmasında stratejik bir öneme sahip, nitelikli bir yaşamın ve geleceğin güvencesidir. Dolayısıyla eğitim her insanın, toplumun ve ülkelerin geleceğinin garanti altına alınmasında en etkin ve asla ihmale gelemeyen çok önemli bir faktördür. Bu vesile ile geleceğimizin teminatı çocuklarımıza 2010 2011 eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.
    Konuşmaların ardından Anaokulu öğrencilerine İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ve Okul Müdürü Melek Serdaroğlu tarafından karanfil dağıtıldı.
    Yozgat genelinde bağımsız anaokulları ile ilköğretim kurumları bünyesinde ana sınıflarına kayıt yaptıracak 2005 doğumlu öğrenci sayısı 4 bin 927, il genelinde ilköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıracak toplam öğrenci sayısı7 bin 34 olarak belirtildi.
ADAPTASYON EĞİTİMİ BAŞLADI
    Akdağmadeni ilçesinde 2010-2011 eğitim-öğretim yılı okul öncesi ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin adaptasyon eğitimi başladı.
     Akdağmadeni ilçesinde okul öncesi ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin okulu tanımaları, sınıflarının belirlenmesi ve öğrencilerin adapte olmaları amacıyla öğrenciler ders başı yaptı. Namık Kemal İlköğretim Okulunda aileleri ile birlikte gelen öğrenciler, okullarını gezip, tanıma imkanı buldu.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Göçürücü, okul öncesi öğrenime ve ilköğretim birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okula alışmaları, okulu sevmeleri amacıyla ve adapte olmaları amacıyla okulların açıldığını söyledi.
     İlköğretim ve orta dereceli okulların ise 20 Eylül Pazartesi günü eğitim öğretime açılacağını ifade eden Göçürücü, ''2010-2011 eğitim öğretim yılının ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim'' dedi.
MİNİKLER UYUM
EĞİTİMİNDE
    Sorgun'daki ilköğretim ve anaokullarında minik öğrencilerin uyum eğitimi başladı.
     Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul öncesi ve ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencilerinin yarısından fazlasının uyum sağlamakta güçlük çektiğini, bu sorunu da ancak bu şekilde okulların bir hafta erken açılmasıyla atlatabildiklerine dikkati çekti.
     Yazıcı, ''Minik öğrencilerimizin diğer sınıflarla birlikte eğitim öğretime başlaması uyum sağlamalarını daha da zorlaştırıyordu. Şimdi biraz daha kolay uyum sağlayabiliyorlar. Üstelik bu öğrencilerimizin bir çoğu okul öncesi eğitim almış öğrencilerimiz. Bu öğrencilerimiz daha çabuk uyum sağlayabiliyor'' dedi.
     Yazıcı, kayıtların halen devam ettiğini, şu an itibarıyla 800 okul öncesi bin 500'e yakın da ilköğretim birinci sınıf öğrencisinin okula başladığını anlattı.
Editör: TE Bilişim