BOZOK YAYLASI'NDA "ULUSLARARASI SEMPOZYUM"

Sempozyumun muhteviyatı ve katılımcıları bakımından Yozgat'ta yapılmış uluslararası düzeyde çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Karacabey, elde edilen dokümanları kitaplaştırmak istediklerini ifade etti.
Sempozyumun Yozgat temelli konulardan oluştuğunu hatırlatan Karacabey, şunları söyledi:

"Sempozyumda Yozgat'ı 6 farklı başlıkta ele aldık; Yozgat'ta arkeoloji ve sanat tarihi, Yer üstü ve yer altı zenginlikleri, Coğrafi, siyasi, sosyal ve iktisadi tarihi, Eğitim, kültür-sanat ve folklar, Şehirleşme, mimari ve kent kurumları, Önemli şahsiyetler ve eserleri.  Her biri kendi içerisinde Yozgat'ın dünden bu güne yapısını ana hatları ile ele alan konulardan oluştu. Değerli katılımcılarla uluslar arası düzeyde Yozgat'ta yapılmış geniş kapsamlı en önemli çalışma oldu. Profesyonel organizasyon şirketlerinin yapabileceği bir organizasyonun çok ilerisinde bir başarı ile sempozyumu gerçekleştirdik ve Yozgat adına kaynak teşkil edecek önemli dokümanlar elde ettik" dedi.

BAHAR ŞENLİĞİ VE YOZGAT

Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, bu yıl 9'uncusunu düzenledikleri Bahar Şenliği etkinliklerinin hem bahar coşkusuna hem de Bozok Üniversitesi'nin misyonuna uygun bir atmosferde gerçekleştiğini söyledi.
Şenliğin halkın da katıldığı yürüyüşle başladığını anımsatan Karacabey, etkinliklerin içerik bakımından zengin bir programla gerçekleştiğini belirtti.

BİN YILIN ALT YAPISINI PROGRAMLIYORUZ

Karacabey, üniversitenin gelişim sürecine ilişkin de samimi açıklamalarda bulundu.
Türkiye'de bin yıllık tarihi bulunan üniversitelerin bulunduğuna dikkat çeken Karacabey; "Neden biz bu günden bin yıllık geleceğin temellerini atmayalım. Üniversitenin gelişim sürecinde hazırladığı proje ve çalışmalar Bozok Üniversitesi'nin bin yılına temel oluşturacak düzeyde. Bozok Üniversitesi'nin Yozgat için ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. Ve her fırsatta 'Yozgat, Bozok Üniversitesi ile büyüyüp, gelişecek' deniliyor. Bu gerçeğin farkındayız. Fakat üniversitenin gelişimi noktasında tek başına bizlerin gayreti yeterli gelir mi? Bu anlamda farkındalık oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

BOZOK'UN HAKKINI İSTİYORUZ!

Üniversitenin her şeyden önce fiziki gelişim sağlaması gerektiğini kaydeden Karacabey, 5 yeni fakülte binasına ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.
Yeni binaların yapılması için 4 bin dönümlük üniversite yerleşkesinin 20 bin dönüme çıkartılması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Salih Karacabey; "20 bin dönüm arazi demek yeni fakülte binaları, yaklaşık 3 bin öğretim görevlisi, 5 bin çalışan ve 55 bin öğrenci demek. Bunun yanı sıra öğretim görevlilerini getirecek şartları birlikte oluşturmak zorundayız. Bozok Üniversitesi ile aynı anda kurulan üniversitelere verilen hakların kazanımı noktasında özellikle öğretim görevlilerine uygulanan teşvik ödenek miktarının Yozgat'ta artırılması gerekiyor. Bu gün farklı üniversitelerden öğretim görevlilerini Yozgat'a getirmek için öncelikle bizimle aynı anda kurulan üniversitelerde görev yapan öğretim görevlilerine uygulanan teşvik ödeneği miktarının Bozok Üniversitesi'nde de artırılması gerekiyor. Bununla birlikte lojman, eğitim imkanı gibi Yozgat'ta görev yapmayı cazip kılacak alt yapıyı oluşturmak zorundayız" diye konuştu.

BOZOK ÜNİVERSİTESİNİ TANIMAK GEREKİYOR,

'Bozok Üniversitesi'nin geleceği adına konuşmak için üniversiteyi her şeyi ile çok iyi tanımak ve anlamak gerekiyor' diyen Karacabey, halk ve yerel yöneticilerle bu bağlamda her zaman diyalog ve istişare halinde olmak istediklerini söyledi.
Mesai mefhumu gözetmeksizin Bozok Üniversitesi'nin geleceği için çalıştıklarının altını çizen Karacabey, Bozok Üniversitesi'nin gelişimi için siyasetçisinden bürokratına, gazetecisinden vatandaşa her kesin topyekün birliktelikle hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim