Bilişim Etkinliklerinin 10 yıldır koordinatörlüğünü yapan Doç. Dr. Mustafa Böyükata, 10’uncu Bilişim Etkinlikleri programı hakkında bilgi verdi.
2002 yılında başlayan ve geleneksel olarak sürdürülen Yozgat Bilişim Etkinliklerinin hazırlıklarının tamamlandığını belirten Böyükata; “Her zaman olduğu gibi İnternet Haftası içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerini bu yıl onuncusunu düzenlemekten mutluluk duymaktayız. Sadece Yozgat ile sınırlı kalmayıp Türkiye genelinde de farkedilen etkinlikler, yıllar öncesinde oldukça mütevazi ve ametör heyecanla yapılmaya başlanmıştı.
Bu sene  "Yozgat Bilişim Etkinlikleri - X" (YBE-X) 09-13 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Konuya ilgi duyanlar tarafından verimli bir tartışma ortamı sunulmaktadır. Etkinliklere her seferinde yoğun ilgi yaşanmıştır. Gönüllülük ve topluma hizmet ilkesiyle düzenlenen etkinliklerin önemli bir boşluğu doldurduğuna inanıyoruz. Ektinlikler ücretsiz olup katılım herkese açıktır” dedi.
Böyükata, bilgi toplumunun önemli unsurları olan iletişim teknolojileri ve kavramları seminer içeriklerinde ele alındığını kaydetti.
Böyükata; “Üniversite ve toplum birlikteliği bakımından da önemli rol oynamaktadır. Toplumda farkındalık oluşmasında etkili olmaktadır. Bu yönüyle Yozgat'ta geleneksel olarak yapılan en uzun ömürlü etkinliklerden birisidir. Yozgat'ta üniveriste kurulmamışken başlayan ve kendine has biçimiyle farklılıkları olan etkinlik; Yozgat'ın ve Bozok Üniversitesi'nin tanıtımına ve prestijinin artırılmasın da olumlu katkılar sağlamıştır. Önceki yıllar da olduğu gibi bu senede katkıda bulunan tüm konuklarımıza şimdiden teşekkür ederiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim