Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey’in onursal başkanlığı, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın ise  başkanlığında 15 Nisan Cuma gününe kadar sürecek olan Yozgat Bilişim Etkinliklerinin açılış programına Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, fakülte dekanlarımız, daire müdürleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını Turizm Fakültesi Dekanı ve Yozgat Bilişim Etkinlikleri Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata gerçekleştirdi. Böyükata konuşmasında 11-24 Nisan tarihleri arasında 19.İnternet Haftası’nın kutlanacağını hatırlatarak; “İnternetin Türkiye’ye gelişinin 23. yılında Türkiye internetini büyütmek, yeni projeler başlatmak, interneti geniş kitlelere ve doğru tanıtmak, yaymak, toplumun gündeminde interneti daha etkin biçimde ele almak ve Türkiye internetine ivme verecek etkinliklerin yapılmasına teşvik etmek amacıyla İnternet Haftası kutlanmaktadır. Bizlerde bu sinerjiye hem katkı vermek hem de İnternet Haftasına denk getirerek 2002 yılında başlattığımız Yozgat Bilişim Etkinlikleri'ni bu sene 11. kez düzenlemekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Yozgat Bilişim Etkinlikleri'nin gelenekselleştiğini ve Bozok Üniversitesi’nin en uzun soluklu etkinliği olduğunu belirten Böyükata, Yozgat Bilişim Etkinlikleri'nin Bozok Üniversitesi’nin marka değerine de önemli katkılar sağladığının altını çizdi.
Böyükata, konuşmasının sonunda Yozgat Bilişim Etkinliklerinin açılış konferansını verecek olan TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı kıymetli Dr. Erdal Yılmaz’a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmasında “Üniversiteler sadece bilginin öğretildiği yerler değil aynı zamanda bilginin üretildiği yerlerdir. Çünkü bilgi başkaları tarafından üretiliyor ve sadece tüketici konumundaysanız alabileceğiniz çok fazla mesafe yoktur. Bilgi öğretimi noktasında ise kullandığımız argümanlar sadece derslerdeki bilgi aktarımı değildir. Üniversitelerde yürütülen kongreler, konferanslar, sempozyumlar aynı zamanda bilgi aktarımı açısından önemli faaliyetlerdir. Bu noktada üniversitemizin olabildiğince çok sayıda bu tür faaliyetleri yürütmesi en büyük arzumuz ve çabamızdır.” ifadelerinin kullandı.
Üniversitenin kuruluşundan önce başlayan ve bugüne kadar devam eden “Yozgat Bilişim Etkinlikleri'nin” öğrencilerimize ve şehrimize sunduğu katkılarının önemli olduğunu belirten Rektör, bu etkinliğin birçok noktada bilgilenmemize katkı sağlayacağını ümit ediyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Erdal Yılmaz tarafından Uydu Teknolojileri ve Türkiye konulu konferans verildi. Uydu, uzay mekiği, insansız uzay hava araçları hakkında bilgiler aktaran Yılmaz TÜBİTAK bünyesinde üretilen “BİLSAT”, yerli uygulama uydusu “RASAT”, İlk milli İstihbarat uydusu “GÖKTÜRK-2” , İlk milli haberleşme uydusu “TÜRKSAT 6-A” hakkında bilgiler verdi. TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nün uydu sistemleri bakımından gelecek hedeflerinden bahseden Yılmaz, teknoloji yenileme uydusu “IMECE 2020”, istihbarat uydusu “Yüksek Çözünürlüklü Uydu 2023”, tamamen elektrikli itki sistemi olan “Haberleşme Uydu Platformu 2025”  hakkında eylem planlarını anlattı.
Programın sonunda Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur Yozgat Bilişim Etkinliklerine sağlamış olduğu değerli katkılarından dolayı TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Erdal Yılmaz’a Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ise Yozgat Bilişim Etkinlikleri Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya plaket takdim etti.
15 Nisan Cuma gününe kadar Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılacak etkinlikler  çeşitli konularda verilecek seminerlerle devam edecek.

Editör: TE Bilişim