Aydoğan Bilir, başta Yozgat olmak üzere ülkenin her yanında vazife yapan öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik ettiğini söyledi.

Bir ülkenin asıl gelişmişlik ölçüsünün eğitim kadrosunun niteliğinin yüksekliğinde olduğunu dile getiren Aydoğan Bilir, nitelikli yüreklerin ve beyinlerin himayesinde evlatlarımızın hem kendi geleceklerine hem de ülkemizin geleceğine büyük katkılar üreteceklerini ifade etti. Aydoğan Bilir, bu anlayışla Beyder olarak öğretmenlerin ihtiyaçlarının her şeyin üzerinde tutulması gerektiğini ve hiçbir mazerete sığınılmadan acilen çözülmesi gerektiğini savunduklarını söyledi.

Ülkemizin genç nüfus potansiyeline dikkat çeken Aydoğan Bilir,

“Birçok ülkeyle kıyaslandığında ülkemizin genç nüfusunun fazlalığı ülkeler arası rekabette en büyük gücümüzü oluşturmaktadır. Bu güç nitelikli eğitimciler elinde geleceğe hazırlanmazsa aynı zamanda büyük bir tehlike de olabilmektedir. Üzülerek ifade etmeliyiz ki, bir türlü istikrara kavuşturulamayan eğitim düzenimizle birlikte, yaptığı işin şuurunda olmayan ve sadece ‘hiçbir şey olamazsam bari öğretmen olayım’ yaklaşımıyla mesleği tercih ve icra edenlerin sayısının giderek artması, ihtiyaç düzeyi hesaba katılmaksızın açılan Eğitim Fakülteleri ve buralardaki niteliksiz eğitim, her geçen gün öğretmenlik mesleğinin saygınlığını düşürmektedir. Bunun yanı sıra görevlendirmelerde liyakat ve ehliyet anlayışının maalesef göz ardı edilerek siyasi iktidarlara yakınlık veya uzaklığın ölçü haline getirilmesi meslek mensupları içerisinde dayanışmayı önleyici bir diğer unsur olarak dikkat çekmektedir” diye konuştu.

Beyder Başkanı Aydoğan Bilir, “Kendi elimizle kendi gücümüzü heba etmeye hiçbirimizin hakkı yoktur. Öğretmenlerimizi bu toplumun en itibarlı şahsiyetleri olarak görmek hepimizin arzusu olmalıdır. Bunun olabilmesi için başta yöneticilerimiz olmak üzere milletimizin bütün unsurları ile birlikte bir seferberliğe ihtiyaç vardır.  Bu seferberlik sayesinde öğretmenlerimiz geçmişteki itibarlarını elde edebilecekleri gibi, nitelikli öğretmenlerimiz sayesinde de gençlerimiz tehlike olmaktan çıkacak yarınlarımızın teminatı olacaklardır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim