Bektaş, burada yaptığı konuşmada Yozgat’a bir okul daha kazandıracağı sözünü vererek, inşa ettireceği ikinci okula da eşinin ismini vermeyi düşündüğünü söyledi.

Yozgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Uğur Bektaş, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’un davetiyle kendi adına inşa ettirdiği Uğur Bektaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.
Uğur Bektaş, okulun eğitim-öğretimi hakkında öğretmenlerden detaylı bilgi alırken, modern ve özel donanımlı sınıflarda eğitim gören öğrencileri de ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Bektaş’ın ziyaretine ailesi de eşlik ederek, okulun öğrencilerini yalnız bırakmadı.
Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat’ta engelli öğrenciler için özel eğitim ve iş uygulama okulunun eksikliğinin hissedildiğini ve bu eksikliği de Uğur Bektaş’ın giderdiğini dile getirerek, kendisine teşekkür etti.
Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “İnsana hizmet için dünyaya çeşitli eserler bırakılır. Lakin bunların içinde bir çeşme, bir köprü, bir okul, bir yol ve bir cami daha ayrı bir yer tutar. Bizim medeniyetimizde bunlar insanlık için önemli hizmetlerdendir. Uğur Bektaş beyde Yozgat’a böyle bir eser bıraktı ve bu müstesna okulu inşa ettirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yozgat’a ikinci bir okul sözü vermesi de bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bunun içinde yine ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“BİR İLK OLDU, İKİNCİSİ GELECEK”

Yozgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Uğur Bektaş ise okulun ilk günkü halinden çok daha iyi bir konuma geldiğini belirterek, okul müdürü ve öğretmenlere teşekkür etti. Uğur Bektaş, inşa ettirdiği okulun Türkiye’de projesi, planı ve işlevselliğiyle ayrı ve tek olduğunu belirterek, Yozgat’a ikinci bir okul daha kazandıracağının müjdesini verdi.
Bektaş, Yozgat’a böyle bir okulun ihtiyacının olduğunu öğrendiğinde derhal harekete geçip, böyle bir eseri Yozgat’a ve Yozgat’ın yavrularına hediye etmek için büyük çaba harcadığını bildirdi ve: “Gerçekten bu okul Türkiye’de projesiyle ve planıyla ayrı bir okul. Yani bakanlıkta dahi böyle bir projeyle hazırlanmış okul yok. Biz bu okul projesini ilk olarak Yozgat’ta hayata geçirdik. Bundan sonrada memleketimiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yozgat’a ikinci bir okul inşa ettirmemiz yönünde talepler var, biz bu talepleri geri çevirecek değiliz, inşallah ikinci bir okulu da memleketimize inşa ederiz” dedi.
Uğur Bektaş ve Milli Eğitim Müdürü daha sonra okul içindeki sınıfları gezerek, öğretmenlerden bilgi aldı ve öğrencilerle sohbet etti. Uğur Bektaş, okulun girişinde kendi adına hazırlanan ve kendisi ile öğrencilerin fotoğraflarının yer aldığı köşenin de açılış kurdalesini kesti. Uğur Bektaş, köşeyi hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, duygulandığını ifade etti. Daha sonra tüm katılımcılara okulda hazırlanan Yozgat’ın yöresel yemeği arabaşı ikram edildi.

Editör: TE Bilişim