Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilin eğitim durumunun belirlenip, sorunlarının tespit edilerek çözümlenmesi amacıyla ilçe bazlı düzenlediği ''Milli Eğitim Şurası'' toplantısına Aydıncık ve Çayıralan ilçelerinde devam edildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız'ın başkanlık ettiği şura toplantısı Kaymakamlık Şehit Mustafa Üngör salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Kaymakam Vekili Turan Soğukoluk, Mal Müdür Vekili Ahmet Akça, Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, Kösrelik Belediye Başkanı Dursun Kuzu, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Demirel, Nüfus Müdürü Fuat Keskin, 75.Yıl Öğretmenevi Müdürü Sadık Öksüz, Aydıncık İlköğretim Okul Aile Birliği Başkan Vekili Fatma Atmaca, Aydıncık ÇPL Müdürü Abdullah Alkanat, Kazankaya Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kurucu Müdürü Osman Bozkurt, Kösrelik İlköğretim Müdürü Tuğrul Kanat, Baydiğin İlköğretim Müdür Yardımcısı Orhan Çitli, İl Milli Eğitim Müfettişleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
     Aydıncık İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Güngör'ün ilçenin eğitim durumunu anlatan sunumdan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız yaptığı konuşmada, amaçlarının misyon sahibi öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi.
    Gamsız, çalıştaya katılımın düşük olması dolayısıyla üzüntü duyduğunu da vurgulayarak, ''Eğitim, bir müdahaledir.
    Bir çocuğun hayatına ve geleceğine müdahale ediyoruz. Ona hayatı boyunca öğretileceklerin tamamını öğretmeye çalışırken bir insan olmayı iyi bir vatandaş olmayı da öğretiyoruz'' dedi.
     Aydıncık ve Yozgat'ın eğitiminin daha yukarı çekimlisi için görüş ve fikir alış verişinde olmak istediklerini vurgulayan Gamsız konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Yozgat'ta güzel şeyler oluyor, biz bir dip dalgası yarattık bu dalganın büyüyerek cehaletin önünü kapatılabileceğine inanıyorum.
    Bu yüzden sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var, Yozgat'ta kız erkek okullaşma oranı yüksek, İlköğretimde yüzde 100'e ulaştık.
    Aydıncık'tan çok değerli fikirler çıkacaktır, bunlar değerlendirilecektir, çocukların daha kaliteli insanlar olarak yetişmesine bu fikirler ışık tutacaktır. Bu yıl Yozgat üniversiteye giriş sınavlarında önemli bir başarı elde etti. Bu başarıyı yakalamak kadar bunun devamını sağlamak daha önemlidir. Onun için hepimize düşen görevler vardır, bu görevlerimizi en üst düzeyde yaptığımız zaman başarı da kendiliğinden gelecektir.''
     Çayıralan Kültür Merkezi Salonundaki toplantıya ise Kaymakam Mehmet Erhan, daire müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
    İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, başkanlığını yaptığı toplantı öncesinde bir konuşma yaparak, düzenlenen şuranın amacı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
EĞİTİM ŞURASININ SONUNCUSU BUGÜN
    İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitimin sorunlarının belirlenip, çözümlenmesine yönelik ilçe bazlı düzenlediği ''Eğitim Şurası'' toplantılarının sonuncusu yarın merkez ilçede gerçekleştirilecek.
     Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 13 ilçe merkezinde gerçekleştirilen ''İlçe Eğitim Şurası'' toplantılarında, ilin eğitim seviyesinin yükseltilmesine yönelik ciddi sonuçların, verilerin elde edildiği vurgulandı.
    Açıklamada, ''İlçe Eğitim Şurası toplantılarının sonuncusu merkez ilçede Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirilecektir. Yapılacak bu toplantı sonrasında elde edilen veriler değerlendirilip, İl Eğitim Şurası toplantısında ilin genel durumu ele alınarak, hazırlanacak rapor bakanlığımıza sunulacaktır'' denildi.

Editör: TE Bilişim