Milli Eğitim Bakanı  Nimet Çubukçu, atama ve kadro bekleyen sözleşmeli öğretmenlere müjde verdi. Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin görevlendirileceğini açıkladı.
    Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB), 6 Aralık 2010 tarihinde yapacağı öğretmen atamalarında kadroya geçecek sözleşmeli öğretmenlerin yerine yeniden sözleşmeli öğretmen görevlendirecek.
    Edinilen bilgiye göre, MEB, 6 Aralık Pazartesi günü bilgisayar kurasıyla 30 bin öğretmen atayacak. Bu atamalarda, sözleşmeli olarak çalışırken kadroya geçen öğretmen sayısı kadar yeniden sözleşmeli öğretmen alınacak. Kaç sözleşmeli öğretmen alınacağı ve taban puanlar 6 Aralıkta yapılacak atamalardan sonra belirlenerek 20 Aralıkta duyuru yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlik için başvuru süresi 23-29 Aralık 2010 olarak belirlendi. Başvurular değerlendirildikten sonra görevlendirmeler 31 Aralıkta yapılacak. Sözleşmeli öğretmenler 31 Aralıkta görevlerine başlayacak.
    Bu arada, sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme takvimi de hazırlandı.  Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler için 10-17 Aralık 2010 tarihleri arasında başvuru yapılacak ve sonuçlar 17 Aralıkta duyurulacak. Yer değiştiren öğretmenler 28 Aralıkta görevlerine başlayacak.
    Öte yandan, 6 Aralıkta yapılacak 30 bin kadrolu öğretmen ataması için başvuru süresi yarın sona erecek.
KADROYA GEÇENLERİN YERİNE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALINACAK
    CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2010 Ağustos ayı atamasında 30 bin adet kadrolu öğretmen ataması planlandığını, başvurulan alındığını, ancak atamaların ertelendiğini hatırlattı.
    Milli Eğitim Bakanı, 2010 yılı kadrolu öğretmen atama işlemi tamamlandıktan sonra kadrolu öğretmenliğe atanan sözleşmeli öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesi yapılacağını açıkladı.
Editör: TE Bilişim