24 Kasım Öğretmenler Gününün ardından ortaya çıkan eğitim çınarlarını konu alıyor bu günkü haberimiz. Biri Siirt’te, diğeri Yozgat’ta meslek hayatlarında yarım yüzyıla yakındır fedakarca görev yapan iki öğretmenin hikayesi…
YOZGAT’TAN SİİRTE
Mukaddes Yeşilbaş… Öğretmenliğinin 44'üncü yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.
Siirt Atatürk İlkokulu'nda görevli öğretmen Yeşilbaş, 1971 yılında Siirt Kız İlköğretmen Okulu'ndan mezun olmasından bu yana, 44 yıldır geleceğin teminatı olan çocukları geleceğe hazırlıyor.
Yeşilbaş,yaptığı açıklamada, göreve Siirt'in Gökçebağ Beldesi'nde başladığını, Yozgat ve Bitlis'te görev yaptıktan sonra Siirt'e döndüğünü söyledi.
Dersliği bahçeye, öğrencileri de güle benzeten Yeşilbaş, "Ne kadar zihnen ve bedenen yorulsam da o güzel gül bahçesini görmekten büyük bir zevk alıyorum" dedi.
Mesleğe başladığı dönemdeki öğretmenlikle şimdiki öğretmenlik arasında çok fark olduğunu, 15 yıl öncesine kadar fişleri ve planları elleriyle yazdıklarını anlatan Yeşilbaş, teknoloji ilerledikçe öğretmenlik mesleğinin daha cazip hale geldiğini ifade etti. Yeşilbaş, öğretmenlerin sevgisini öğrencilerine aktarması gerektiğini dile getirerek şöyle konuştu:
"Öğretmenlik, ilk başta sevgiye bağlıdır. Öğretmen sevgisini çocuklara aktardığı zaman, olmayacak hiçbir şey yoktur. Onun için eğitim öğretimimize önem verdiğimiz zaman çocuklara sevgiyle yaklaşmamız lazım çünkü onlar bir hamur olarak geliyor bize. Biz, bu hamuru şekillendiriyoruz. Yıllardır öğretmenlik hayatımda, öğrencileri kendi çocuklarımdan ayırt etmedim. Buradan mezun olan çocuklarımı gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Kimi doktor, kimi mühendis, kimi öğretmen, kimi tüccar fakat onlar benim için çok değerlidirler çünkü yıllarımı çocuklara verdiğimi görüyorum ve bu hayatımdan da memnunum."
42 YILIN EMEKTARI
Fatma Selma Yazarel… 42 yıllık eğitim neferi. “Tekrar meslek seçecek olsam yine öğretmenliği seçerdim. Öğrencilerim benim her şeyim” diyen yüce gönüllü bir eğitim gönüllüsü.
42 yıllık öğretmenlik hayatını sürdüren Özel Ergin İlkokulu 2-B sınıf öğretmeni Fatma Selma Yazarel’i velileri yalnız bırakmadı. 26 yıl milli eğitim bünyesinde 16 yıl ise Özel Ergin İlkokulunda okulda sınıf öğretmenliği yapan Fatma Selma Yazarel velileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Yazarel duygu dolu anlar yaşadı.
BİZLER ÇOK ŞANSLI VELİLERİZ
2-B Sınıf Annesi Pınar Hacıhasanoğlu , Öğretmenler günü olmasından dolayı ve aslında bu günü fırsat bilerek 42 yılını eğitime adamış evlatlarımıza adamı, gecesi gündüzü çocuklarımız olmuş Fatma öğretmenimiz Yozgat’ta eğitimi ve kişiliğiyle tanınmış bir öğretmen. Biz bunu bilerek gekdik, kendisini gerçekten hem öğrencileri hemde biz velileri çok seviyoruz. Başarılı olmasının yanında çocuklarımıza bir anne şefkatiyle yaklaşmakta. Yılların vermiş olduğu birikimden bu sayede öğrencilerimizde yaralanıyorlar. Dile kolay olan 42 yılını eğitime adamış bir öğretmenden daha ne beklenebilir ki, biz ne şanslıyız ki ona rastladık ve bu gün bizim çocuklarımızın öğretmeni. Bende sınıf annesi olarak bütün velilerimiz ve öğrencilerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum. İyi ki Fatma Selma öğretmenimiz var” dedi.
“YİNE ÖĞRETMENLİĞİ SEÇERDİM”
Duygulu anlar yaşadığını söyleyen Fatma Selma Yazarel ise; “Bugün benim için gerçekten farklı ve güzel bir öğretmenler günü oldu. Velilerim beni çok mutlu etti. 42 yıllık öğretmenlik hayatımın 26’sı Milli Eğitim bünyesinde yaparken 16 yıldır da Özel Ergin İlkokulunda öğretmenlik yapıyorum. Belki de hayatımın en mutlu günlerini bu 16 yıl içerisinde Özel Ergin’de yaşadım. Öğrencilerimizle ilgilenmek elbette bizlerin görevi, ama benim onlara karşı farklı bir sevgim var bu gün hangi mesleği seçersiniz diye sorsalar bin defa yine öğretmenlik derdim. Öğrencilerimle olmaktan çok mutlu oluyorum. Sınıf annemiz Pınar Hacıhasanoğlu nezdinde bütün velilerime tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim