Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Durucasu, Açıköğretim Fakültesi Fakülte Sekreteri Tahir Şahin, Dekan Yardımcıları Recep Okur, Barış Kılınç, Öğretim Elemanları Harun Sönmez, Canatay Hacıköylü, Açıköğretim Fakültesi Yozgat Şube Müdürü Sevgi Balta ve öğrenciler katıldı. 

Törende Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde toplamda 1 milyon 387 bin öğrencinin eğitim gördüğü ve bu fakültelere bağlı Yozgat ilinde ise 10 bin 468 öğrencinin eğitim aldığı bildirildi. 
Yapılan ödül töreninde bölüm ve programlarda ilk üç dereceye giren Yozgatlı öğrencileri başarı belgesi takdim edildi ve 82 öğrenci törende yer aldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan programda daha sonra başarılı öğrencilere Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Belediye Başkanı Talip Karslıoğlu ve diğer protokol üyeleri sırasıyla başarı belgesi takdiminde bulundu. Program hakkında bilgi aktaran Yozgat Açıköğretim Fakültesi Şube Müdürü Sevgi Balta, öğrencilerin üniversiteye karşı aidiyet duygularını artırmak, sorunlarını dinlemek ve kısa sürede olsa onlarla birlikte olmak amacıyla bu tür organizasyonlar düzenlediklerini belirtti.

Kampüs ortamında yüz yüze görüşme imkanı olmadığından dolayı mümkün olduğu kadar ileride de bu tür törenler düzenlemeye devam edeceklerini vurgulayan Balta, “Yüksek öğrenim görmek isteyen herkesin sorunun çözmeyi amaç edinen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, girişin kolay ama programların gerekliliklerini sağlamadan mezun olmanın mümkün olmadığı bir sistemdir. Açıköğretim sisteminde öğrencilerimiz ikinci üniversite sistemiyle birçok programda okuma olanağı bulmaktadır. Başarılı olan öğrencilerimizi kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi. Program daha sonra katılımcılara yapılan ikramlarla son buldu.
Editör: TE Bilişim