Eğitim Bir SenYozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, “Karşılıksız nöbet görevine hayır demek, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak ve uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılıp, sınav görev ücretlerinin artırılmasını, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik talebimizi bir kez daha dillendirmek adına toplandık” dedi.
Öğretmenlerin görev ve sorumluluklarını tanımlayan temel kanunlarda öğretmenlerin nöbet görevinin yer almadığına ve öğretmenlik mesleğinin asli bir unsuru olmayan nöbet yükümlülüğünün sadece birkaç yönetmelikte yer aldığına dikkat çeken Kenan Şerefli, kamu kurumlarında yapılan nöbet görevlerinin bir karşılığı varken anayasa ve kanunların üzerinde olmayan yönetmeliklerle öğretmenlere nöbet dayatması yapıldığını söyledi. Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli “Anayasa’nın ‘Ücrette adalet sağlanması’ başlıklı 55. maddesinde, ‘Ücret, emeğin karşılığıdır. Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır’ hükmü, ‘Zorla çalıştırma yasağı’ başlıklı 18. maddesinde ise ‘Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır’ hükmü yer almaktadır. Hal böyleyken, yönetmelik zoruyla ceza tehdidi altından zorla nöbet görevi verilmesinin ve karşılık olarak hiçbir ücret ödenmemesinin angarya niteliğinde olduğuna kuşku yoktur” şeklinde konuştu. 
Şerefli, sendika olarak öğretmenlere nöbet görevi karşılığında nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi yönündeki taleplerinin geçen süre içerisinde karşılanmadığına da dikkat çekti. Söz konusu taleplerin yerine getirilmemesinden dolayı Eğitim Bir Sen olarak kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla kampanya başlattıklarını ifade ederek “Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz” açıklamasını yaptı. Kenan Şerefli sendika üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasını şöyle sürdürdü 
“Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorun ise ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Ek ders esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan hükümler, uzun bir zaman geçmesine rağmen hâlâ değiştirilmemiştir. 2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları, dokuz yıla yakın bir süredir uygulanmakta ve değiştiği günden beri bazı adaletsizlikler devam etmektedir. Sendika olarak hazırlayıp Bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınarak, gereken mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır. Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ve izahı mümkün olmayan ek ders ücreti farklılıkları sorunu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır. Hâlâ 10 TL’nin altında olan ek ders birim ücreti iki katına çıkarılmalı, öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limiti yeniden gözden geçirilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda artırılmalıdır.” 

Editör: TE Bilişim