Okullar yılsonu etkinlikleri ile 2015-2016 eğitim öğretim dönemine veda ediyor. Bir yandan mezuniyet törenleri bir yandan bilim fuarları, kermesler, sergiler ve balolarla dolu dolu geçen okul yıl sonu etkinlikleri ile öğretmen, veli ve öğrenciler yaz tatiline girmeye hazırlanıyor. 
Öğrencilerin bilimsel ve sanatsal yeteneklerini gösterme ve kendilerini ifade etmeleri adına önem taşıyan yılsonu etkinlikleri kapsamında Yozgat’ın eğitim kalitesi ile adından söz ettiren okullarından biri olan Cumhuriyet Ortaokulu da koro konseri ile büyük beğeni topladı. 
Okul korosu 1 Haziran’da sahne aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda saat 20.30’da başlayan konseri, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Okul Müdürü Selim Yaman, Müdür yardımcıları, öğretmenler, davetli bazı okul müdürleri ve veliler izledi. 
Okul Müdürü Selim Yaman açılışta yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet Ortaokulu olarak öğrenci odaklı bir eğitim öğretim anlayışı ile çocukları en iyi şekilde hayata hazırlamaya gayret gösterdiklerini söyledi. Öğrencilerin; sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal bir takım faaliyetlerle becerilerini ortaya çıkaran sosyal aktivitelerin önemine değinen Okul Müdürü Yaman, bu sayede öğrencilerin yorumlama kabiliyetlerinin geliştiğini ve bununda başarılarına önemli ölçüde etki ettiğini vurguladı. 
Cumhuriyet Ortaokulu Müzik Öğretmeni Belgüzar Akgül’ün hazırladığı ve yönettiği okul korosu Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin güzel eserlerinden örnekler seslendirdi. Yasemin Doğru’nun sunumunu yaptığı Koro ve solo seslendirilen şarkı ve türküler beğeni ile dinlenirken, koroya saz ekibinde; Kadir Doğruer, Çağrı Çınarer, Önder Köseoğlu, Mustafa Karakoç ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Engin Gürbüz ve Yunus Emre Palabıyık eşlik etti. 
Konseri başından sonuna kadar izleyen zaman zaman şarkı ve türkülere de eşlik eden İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş beğenisini “güzel sanatlar lisesinin bir sınıf hazır” diyerek ifade etti. Emeği geçen öğretmenleri ve okul idaresini tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, cumhuriyet Ortaokulu Müdürlüğü’nün Koro Yönetmeni Belgüzar Akgül, yine yıl boyu sosyal aktivitelerde emeği geçen, geçtiğimiz hafta okul bahçesinde görücüye çıkan 4006 bilim fuarını hazırlayan Müdür Yardımcısı Fatih Aykurt, öğretmen Nurullah Korkman ve” Su Gelince” oyunu ile beğeni toplayan okul tiyatro topluğu öğretmenleri ramazan Karaaslan ve Nusret Salmanlı adına hazırlanan günün anısına teşekkür plaketlerini takdim etti.

Editör: TE Bilişim