Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Yunus Akçamur için Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Camii’nde 7 Nisan 2017 Cuma günü Mevlid-i Şerif okutuldu ve ruhuna dualar edildi.
Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Elemanları tarafından okutulan ve kampüs camii görevlilerince okunan mevlid programına akademisyenler, üniversite çalışanları, öğrenciler ve şehirden katılanlar oldu.
Yaptığı değerlendirmede Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Rahmetli Prof. Dr. Yunus Akçamur, Yozgat’ta üniversite kurulmasında çekirdek birimlerden olan Fakültemizin kurucu Dekanı olarak çok önemli hizmetlerde bulunmuştur. Kendisi en uzun süreli Dekanlık yapmış bir hocamızdır. Başarılı yöneticiliğinin yanı sıra, bir öğretim üyesi olarak yoğun gayret ortaya koymuş ve bizlere örnek olmuştur. Daha sonraki yıllarda üniversitemizin akademik yayınlar bakımından ulaştığı başarılarda Akçamur hocamızın emekleri vardır. Halen onun sağladığı imkânları kullanmaktayız. Hocanın hepimiz üzerinde hakkı olduğunu biliyoruz. Aidiyet hissiyle her kademedeki mensuplarıyla ayrı bir yakınlık içerisinde, samimiyetle ve içtenlikle çalışan örnek bir kişiydi. Halka hizmeti Hak’ka hizmet sayan ve öğrencilere şefkatle yaklaşan takdire layık bir büyüğümüzdür” dedi.
Ayrıca Prof. Akçamur’u vefatının onuncu yılında rahmetle andıklarını belirten Prof. Dr. Böyükata, “Hocamızı hatırlamamıza ve düzenledikleri Mevlit programıyla anmamıza vesile olan mensuplarımıza teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim