Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Bozok Üniversitesi’nde okuyan fakir öğrencilere yönelik hem eğitim anlamında hem de ahde vefa projesi olarak ülkücü şehit Yusuf İmamoğlu adına ‘Yusuf İmamoğlu Yemek Bursu’ adıyla bir kampanya gerçekleşti. 

Ülkü Ocakları Bozok Üniversitesi’nde akademik eğitim alan öğrencilere yönelik yemek bursu kampanyası düzenledi. Bu kapsamda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere verilen burs kartlarıyla fakir öğrencilerin bir yıl boyunca Bozok Üniversitesi yemekhanelerinden ücretsiz yemek yemeleri sağlanmış olacak. Aynı zamanda bir ahde vefa projesi de olan yemek bursu kampanyası ülkücü şehit Yusuf İmamoğlu’nun ismini taşıyacak.

Konuyla ilgili bilgi aktaran Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, “Bilindiği gibi ülkücü şehidimiz Yusuf İmamoğlu şehit edildiğinde yapılan otopsi sonucu üç gündür aç olduğu gerçeği ortaya çıkmış. Ve yine cebinden 35 kuruş yani bir simit etmeyecek miktarda para bulunmuştu. Bu şehidimize olan ahde vefamızı yerine getirmek ve maddi durumu zayıf olan öğrencilerimiz için bu yönde bir kampanya tertip ettik” diye konuştu. 

Ülkü Ocakları Başkanı Küçükduman, ilk etapta 20 öğrenciye yemek bursu sağladıklarını ve ilerleyen günlerde kampanyayı genişleteceklerini de bildirdi. Burstan faydalanma kriterlerini de açıklayan Küçükduman, “Maddi durumu yerinde olmayan ve bunun yanı sıra okuluna devam ederek eğitimini sürdüren, başarılı ve örnek öğrencilerimiz faydalanabilmektedir. Tek şartımız budur” şeklinde konuştu. Duran Küçükduman daha sonra yemek bursu kartlarını ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmak üzere ocak mensubu kampanya sorumlusu öğrenciye teslim etti.

Editör: TE Bilişim