Tören öncesi eğitim öğretim dönemiyle ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat’ta 90 bin öğrenci ve yaklaşık 6 bin öğretmen ile sorunsuz ve verimli bir dönemi daha geride bıraktıklarını bildirerek tüm öğretmenlere teşekkür etti ve öğrencilere de tatil süresince iyi dinlenmelerini tavsiye etti. Daha sonra öğrencilerin karnelerini veren Vali Vekili Adnan Daldal ise problemsiz bir eğitim öğretim dönemini tamamladıklarını belirterek “Öğrencilerimiz bir süresince çalışmalarının karşılığını bugün karne alarak tamamladı” dedi. Vali Vekili Adnan Daldal, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında 
“ Bugün sizleri böyle görünce benimde çocukluğum aklıma geldi. Bizim çocukluğumuz çok eski olmamakla birlikte tabi bu kadar güzel imkanlar da yoktu. Bunun kıymetinin bilinmesini isterim. Devletimiz güçlü bir devlet ve giderekte güçlenmeye devam ediyor. İnşallah olanaklarımız her geçen yıl daha iyi olacaktır. Biz ilkokul ikinci sınıfta iken elli yedi kişiyle okumuştuk ancak şimdi ilimizde yirmi beş kişi sınıf ortalama ile eğitim verilmektedir. Sevgili öğrencilerimiz, bugün karnelerinizi alacaksınız. Şunu unutmamalıyız ki her şey not demek değildir. Bizim öncelikli hedefimiz; çevresine yararlı, devleti ve milletine bağlı, güzel ahlaklı, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine saygılı, kendisi ve çevresiyle barışık, mutlu bir nesil yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda bir yarı yılı daha geride bıraktık. İnşallah bu karnelerimizdeki başarılar devam eder" şeklinde konuştu.
MİNİKLERİN İLK KARNESİ OLDU
Yozgat Halide Edip Adıvar Uygulamalı Anaokulu minikleri de dün ilk karne heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Halide Edip Adıvar Uygulamalı Anaokulu’nda ilk kez okula başlayan Anaokulu’nun minikleri karne almanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadı. Halide Edip Adıvar Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen karne töreninde hem liseli öğrenciler karne aldı, hem de uygulamalı anaokulunun minikleri karne aldı. Okulda düzenlenen karne törenine Yozgat Halide Edip Adıvar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdüresi Ayşe Yaşar, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen karne töreninde okulda eğitim öğretim gören lise öğrencileri ile birlikte miniklerde karne heyecanı yaşadı. İlk kez karne alan minikler velileriyle birlikte okulun yolunu tutarak, öğretmenlerinin elinden karnelerini aldı. Öğretmenleriyle vedalaşan anaokulu öğrencileri kısa süreli tatilin ardından yeniden buluşmak dileğiyle birbirleriyle vedalaşarak evlerinin yolunu tuttu. Meslektaşımız Çetin Mermertaş’ın oğlu Tuğberk Mermertaş’ta ilk karne heyecanını yaşayan minik öğrenciler arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilişim