İLESAM-  Türkiye İlim ve Eseri Sahipleri Meslek Birliği Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Proje karşılığı  “Türkiye’nin 7 Bölgesinde Edebiyat Atölyeleri” açma kararı aldı. 7 Bölgenin temsilcileri : Manisa,Antalya, Sakarya Trabzon, Yozgat , Erzincan ve Gaziantep ileri seçildi, Milli Eğitim Bakanlığı ile de sözleşme tanzim edilerek ortaklaşa bu illerde Ekim- Kasın ayı içinde “ Edebiyat Atölyeleri” açmaya karar verdi.

              “Yazarlık Okulu” diye de bilinen Edebiyat Atölyeleri projesi İLESAM’ın eğitim kültür çalışmaları arasında yer alıyor. Ankara İl Temsilcisi hemşerimiz Durak Turan Düz ile Yozgat İLESAM  temsilcisi  ve Şairler ve Yazarlar Dernek Başkanı  ben bu kapsamda il yöneticileri ve okul müdürleri ile görüşerek projeyi anlatıyor ve projenin uygulanması ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Yozgat Vali yardımcıları ile görüştük. Milli Eğitim Müdürü ve İl Kültür Müdürümüzle görüşüp desteklerini talep ettik. Edebiyat Atölyemize destek vereceklerini beyan ettiler, teşekkür ederiz.

            Ekim ve Kasım ayları içinde iki ay süreli açılacak olan “ Edebiyat Atölyeleri” müracaatları başladı: 14- 29 yaş arası öğrenci olsun olmasın tüm hemşerilerimiz bu kurslara ücretsiz olarak katılabileceklerdir. Kurslar ücretsiz olup, okul defter kalem ve dosya gibi ihtiyaçlar İLESAM tarafından karşılanacak ve Atölye dersleri işin uzmanı akademisyenler tarafından yürütülecek. Atölye dersleri hafta sonu- cumartesi Pazar iki ders saati olarak düzenlenecek ve toplamda iki aylık bir süreyi kapsayacak. 

             Atölye derslerinde Yazarlığa giriş, Şiir ve türleri, hikaye yazma, roman, tiyatro, deneme, gezi ve hatıra- mektup yazma türleri hakkında  bilgiler verilecek. Kabiliyetli kişiler- öğrenciler tespit edilip eserleri Kültür Bakanlığınca yayınlanacak ve Ankara merkezde bakanlık yetkilerinde katılacağı bir programda  ödül töreni düzenlenecek. Dereceye giren kursiyerler ödüllendirilecek.

            Yozgat İLESAM temsilcisi , olarak bizler tüm okullarımızı dolaştık, dolaşamaya devam ediyoruz.Ulaşamadığımız okullar ve hemşerilerimiz broşür, müracaat formu ve  afişleri şahsen başvurarak bizden ya da Milli Eğitim Müdürlüğünden temin edebilirler.

          Yazarlık Okuluna- Edebiyat Atölyelerimize başvurmak isteyen-  arzu eden hemşerilerimiz bilgi almak ve müracaatta bulunmak üzere bize ulaşabilirler. Ya  da İLESAM merkezin den de bilgi alabilirler : (www.ilesam.org.tr)- Telefonlar: 0 312 419 49 38- 417 52 65

              Yozgat Edebiyat Atölyesi çalışmalarımızda bize yardımcı olma sözü veren Vali Yardımcılarımız, Şükrü Çakır ve Salih Altun’a, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin’e, İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı’ya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’e teşekkür ediyoruz. İLESAM Ankara İl Başkanı hemşerimiz Durak Turan Düz’e ayrıca teşekkür ederiz.

              İLESAM- Türkiye İlim ve Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız; Yozgat Edebiyat Atölyesine özel ilgi gösterdiklerini ifade ederek:” Yozgat bizim için çok önemlidir, Yozgatlıların bu projemize yoğun destek vereceklerine inanıyorum. Biz de Yozgatlı edebiyat severlere elimizden geldiğince hizmet edeceğiz. Hem katılımcılara hem de Yozgatlı yöneticilere projemize verecekleri destek için teşekkür ediyorum” dedi.

              Yazarlık Okuluna- Edebiyat Atölyelerine 14- 29 yaş arası yazarlık- şairlik konusunda beceri ve ilgisi olan tüm hemşerilerimizi  “Edebiyat Atölyelerimize” bekliyoruz. Müracaatlar  başlamış olup katılım formlarını bizlerden alabilirler.