Anadolu’da babanın kardeşine genelde, amca yerine emmi derler. Yazımın başlığında Emmi demem ondandır.
ORTADOĞU KAZANI
Aslında ortadoğuya bir eklenti gerekiyor; Cadı… Yani Ortadoğu Cadı Kazanı… Rahmetli önderimiz Atatürk “ortadoğuya bulaşmayın” derken, ne kadar ileri görüşlülüğü haklılığı da net olarak ortaya çıkmaktadır.
EMMİOĞULLARININ
KAVGASI BİTMİYOR
İbrahim peygamberimizin oğullarından, İsmail peygamber Arapların, İshak peygamber Yahudilerin atası ve yol göstericileri olmuşlardır. Her ikisi de Samidir. Açıkçası Filistinliler ile İsrailliler amca çocuklarıdır. İbrahim Peygamberimizin adı Tevrat da «Abraham» diye geçer. Şimdi bu iki amcaoğullarına, Filmlerde geçen ağızla “Durun Siz Emmioğlusunuz” denilmezde, ne denir?
Kan dökmenin bir türlü durmadığı topraklarda, huzurun geleceği çok uzak ihtimal olarak görülmektedir. İnsan sormadan edemiyor; Neden, niçin, nedir bu öfke ve kin? Bunun uzlaşma yolu yokmudur, kardeşçe yaşama yolu tıkalımıdır? Bu horoz dövüşünün neticesi ne olacaktır? Soru, sorular doğurmaktadır… Koca Arap alemi neden Filistinlileri ortada bırakmaktadır? Parasal destekten neden kaçmaktadırlar? Altın kaplamalı uçak ve yatlarla sefa süren emir ve krallıklar neden manen ve madden uzak dururlar? Kavganın sonlandırılması için çaba sarf etmezler?
Tarih göstermiştir ki kanla, kavgayla bir yere varılamaz, sadece kin tohumları ekilir ve yayılır… Gelecek kuşaklarda, bu kin tohumlarının üstünde büyürler…
Aslında o topraklar kutsaldır. Semavi dinlerin doğduğu yerdir. Yahudilik, Hıristiyanlık, İslamiyet ve yol gösterici Peygamberlerin birçoğu o topraklarda doğmuşlardır.
Allah aşkına, peygamberler aşkına “bu kan dursun” diyen yoktur. Geçmişten günümüze bölge her zaman ne huzur bulmuş nede kan durmuştur.
Dinlerin doğduğu topraklar, zaman zaman kıyamet toprakları olmaktadır.
İbrahim, İsmail, İshak, Yakup, Davut, Süleyman peygamberlerin aşkına son verin şu kan dökmeye… Durun siz emmioğlusunuz.