YOZGAT'ta bir seçim dönemi daha geride bıraktık. Geçen süreç içerisinde adaylar seçmenlere birebir ulaşabilmek için deyim yerinde ise 7/24 çalıştılar. Bazı adaylar neredeyse bir seçmenin kapısını üç kez çalmayı bile tercih ettiler. Tahminler havada uçuştu. 
Seçim sonuçları genel olarak 2-1-1 şeklinde olmasına karşın, 2-2 veya 3-1 ve 4-0 ihtimalleri de gündemdeydi.Bu tahminlerden ilk olarak 3-1 şeklinde yansıdı. Daha doğrusu Cumhur İttifakı 4-0 yapmış görünüyordu, ilk sandıkların sonuçlarına göre. Bu dağlımdan 3 vekili AK Parti diğerini ise MHP'nin almasına kesin gözüyle bakılıyordu.
Yozgat il merkezinden gelen sandıklar ile birlikte özellikle Sorgun, Akdağmadeni, Sarıkaya, Çekerek bölgesinden gelen oylarla Cumhur İttfakı'nın 4-0 sonucu pekişirken, Boğazlıyan, Çayıralan ve diğer ilçelerden gelen oylar Millet İttifakı'nın oylarını yükseltti. Sonuç 2-1-1 olarak görülmeye başladı. Yani yüzde 92'ye geldiğinde AK Parti 4 vekillikten 2'sini alırken, MHP ve CHP'de birer milletvekili çıkartma şansını yakaladığı izlenimi doğdu.   
Saatlerimiz 21.00'ı gösterirken, sonuç 2-1-1'e döndü. Sandıkların yüzde 96'sından yüzde 97'ye doğru ilerlerken, Boğazlıyan ile Sorgun ilçesi arasında kıyasıya bir çekişme yaşandı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın oyunu kullandığı Sorgun ilçesi ile CHP'nin kalesi olarak bilinen Boğazlıyan ilçesinden gelen sonuçlar tabloyu sürekli değiştirdi. Bir ara yeniden 3-1 AK Parti-MHP lehine dönen sonuçlar, yeniden 2-1-1 şeklinde yansıdı.  Bu durum yüzde 99'u geçerken de devam etti. Sorgun'da Bahadın ve çevresindeki köylerden gelecek oyların olması, sonucun AK Parti 2, MHP ve CHP'nin de birer milletvekili seçilmesine kesin gözüyle bakılmasına neden oldu. 
MHP 7 Haziran seçimlerinde aldığı 67 bin 471 oy aldı. İYİ Parti'ye rağmen 63 binin üzerinde oy almayı başaran MHP bir milletvekilliğini kazananmanın sevincini erken yaşadı. Sandıkların daha yarısı bile açılmadan MHP bir vekilliği garantilemişti. Sevincini partililer sokaklara inerek kutladı. Bu arada AK Parti beklediği sonucu almış olmanın sevincini yaşıyorlardı. Sokaklara dökülen AK Partileler, 3 vekil çıkartmanın sevincini yaşarken, gelen sonuçlar sevincin yarıda kesilmesine vesile olmadı. 
CHP sessiz kalmayı tercih etti. Seçim sonuçlarını parti binasında yakından takip etti. Son dakikaya kadar gidip gelen vekilliğini kendi arasında kutlamaktan yana bir tavır takındı. 
Günün ve gecenin özeti böyle. Beklenilen öncelikli sonuç böyleydi. Oy dağılımı farklı olmuş olsa bile AK Parti'den Bekir Bozdağ ve Yusuf Başer, MHP'den Ethem Sedef, CHP'den Ali Keven milletvekili seçildi, resmi olmayan sonuçlara göre. En son 3 Kasım 2002 yılında MHP'nin barajı aşamaması üzerine Yozgat'tan bir milletvekili çıkartıp, Emin Koç'u meclise gönderen CHP, 16 yıl sonra meclise bir milletvekili göndermenin sevincini yaşadı. Ama bunu abartmadı. Burada anlamadığım AK Parti 4 vekillikten ikisini kaybetmesine karşın sevinmesine anlam veremedim. Yurt dışından gelebilecek oylarla yeniden seçimi kazanabilme ihtimalinden söz ediliyor. O nedenle seviniyorlar olabilirler ama...
Kısalan Oy Pusulası
YOZGAT'ta seçmen dün sandığa giderek oyunu kullandı. Önceki seçimlerde oy pusulaları bir metreyi bile geçtiği olurdu. Kuyruklar da cabası. Dün gerçekleştirilen seçimlerde oy pusulasının boyutu kısaldı. Seçmen  iki ayrı oy pusulasına evet mührünü bastı. Milletvekilleri için kullanılan oy pusulasında AK Parti ve MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin yer aldığı Millet İttifakı ile Vatan Partisi, HEPAR ve HDP yer aldı. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili oy pusulasında ise  6 adayın fotoğraflarının yer aldığı pusulada bir adayın altındaki boşluğa evet mührü basıldı.