DÜN dünde kaldı cancağızım/bugünü yaşamalı/yarının hesabını yapmalı. Tam bize göre, bu dizeler. Düne ait ne varsa birbiri ardına yok ediyoruz, bugünü daha güzel yaşayabilme adına. Yarının hesabını da yapıyoruz ama yarından sonrasını düşünmeden.

Birisi çıkıp, ''Şehrin göbeğindeki bu Saat Kulesi, trafiği sıkıştırıyor, trafiği rahatlatmak için yıkmalıyız!'' deyiverse, ''Doğru, yıkalım!'' diyenlerin sayısının, karşı çıkanların sesini bastıracağından emin olabilirsiniz. Haksızlık etmiyorum, öncekileri yıkılıp, yok edildiğinde itiraz edenlerin sayısı belki bir elin beş parmağını geçmediğindendir, bu kanaatim. Yıkmayı, yok etmeyi, belleklerden silmeyi çözüm olarak görenler, işin kolayına kaçarak, günü kurtarma çabasında olanlardır. Koruyarak çözüm üretmek, günü değil geleceği kurtarmaktır, bilmezler.

2020 yılını geride bırakıyoruz. Yarın sabah uyandığımızda, yeni bir yıla ''Merhaba'' diyeceğiz. Yarın bugünden farklı mı olacak? Sanmam. Ama dileğimdir; yarın, bugünden daha güzel olsun. Yarın sabah hep birlikte yeni bir sayfa açalım, Yozgat'ın dününe, dünden öncesine sahip çıkıp, bu günümüzü yaşarken, yarından ve yarından sonraki günlerde yaşayacak olan torunlarımıza güzel bir Yozgat bırakalım, istiyorum.

''Kim ne yapmış, ne yapmamış?'' sorusuna yanıt bulmak için arama moturuna yazdığım yazıya karşılık ''Aradığınız bulunamamıştır!'' yanıtı ile karşılaşmak istemiyorum. Yozgat'ın sosyal, kültüren, ekonomik hayatına, imarına, kim dokundu, kim yok etti, neyi neden yaptı, bilmek, bilgilere ulaşmak için o günleri yaşayanlarla sınırlı bırakılmamasını bekliyorum. Mutlu, sağlıklı yıllar diliyorum...