SORGUN'a her gittiğimizde, kıymetli öğretmenimiz, ağabeyimiz Doğan ÖZMEN  “Allah aşkına başkanımızı, Dr.Ramazan Aydın’ı da getirin’’ der.  “Sakın unutmayın’’ tembihini de sürekli tekrarlardı… 
07. Ekim 2019 da kardeşim Saygı Öztürk  “Abi Doğan hocamızın istediğini yerine getirelim mi’’ diye sordu… Kafa kırılır da Saygı kırılmaz… Hemen saygıdeğer Başkanımız, kıymetli ağabeyimiz, 13. Anayasa Başkanı Yekta Güngör Özden’i, Keçiören Hastanesi sahibi Dr. Albay dostumuz Ramazan Aydın’ı haberdar ettim. Her ikisi de yoğun gündemlerin içerisinde olmalarına rağmen  “Geliyoruz’’ dediler… Düştük Yozgat yoluna, sohbet o kadar güzeldi ki, zaman su gibi aktı gitti… 
Dr. Ramazan Aydın rahmetli Cemal Safi üstadın şiirlerinden bir demet sundu. Başkanımız, ağabeyimiz Y. Güngör Özden zaten her başarısının yanına yazarlığını, şairliğini de en güzel şekilde eklemiştir. Kendisinin yazmış olduğu şiirlerini okudu bal lezzetinde… Hayatımda ilk defa  yolun bitmesini istemedim, kardeşim Saygı da aynı duyguları taşımıştı… 
Yozgat’a girerken, Başkanımız Yekta Güngör Özden  “Vali beyi ziyaret edelim.’’ dedi… Sayın Valimiz Kadir Çakır, il dışında, ilçelerde olduğundan görüşemedik… Sorgun’a yaklaşınca, ilçemiz hakkında kısa bilgiler verdik. Ve Sorgun Postasında soluklandık..! 
Doğan Özmen öğretmenimiz, kardeşlerimiz Ali Ateş, Selami Ünlü’yü bekler gördük. Çay faslından sonra, Ramazan Aydın dostumuzun arkadaşı müze eski müdürü arkeolog Arslan Torun’u da alarak, Eymir’e girdik. Belediye Başkanımız Çetin Mertoğlu, Doğankent Belediye Başkanımız Doğan Sungur dostlarımızla kucaklaştık. Bir insana soyadı bu kadar mı yakışır: MERTOĞLU… Zamanımız insanları içerisinde maskesiz insan zor bulunur hale geldi ya, alın size maskesiz, dost Çetin MERTOĞLU. Bozok Yaylası üstünde Eymir Kasabası Belediye Başkanı. 
Dostlar Sofrası: Mekan Mertoğlu’na ait, izzet ikram sonsuz, A’dan Z’ye organik, ev sahibinin yürekten samimiyeti, eh ne diyelim Allah bereketini arttırsın, yüzleri ak olsun. Başkanımızın, doktorumuzun şiir ve sohbetlerini dinledik, fotoğraflar çekildi, Sorgun Belediye Başkanı Sayın Erkut Ekinci’de gelmişti. Aramızda bulunan kıymetli dostumuz, Doğankent Belediye Başkanımız Doğan SUNGUR inanılması zor büyük bir  başarıya imza atmış da, sonradan haberimiz olmasına hayıflandım, zira 6 (altı) dönem ardı ardına Belediye Başkanı seçilmiş, tek kelime HELAL olsun reis… İnşallah onuncu defa seçilirsin de, bir güzel kutlarız, yalnız Ankara’da bizlerin misafirleri  olarak… Sizleri ağırlamak bizlere şeref verir… Eymir’den dostlara veda ederken gönlümüzü Eymir’de bıraktık, var olun, sağ olun kıymetli dostlarımız. 
Sorgun’da Doğan abiyi, Selami'yi, Ali'yi, Arslan Torun’u bırakıp, Yozgat’a gittik. İLERİ gazetemize, kardeşim Saygı, dostumuz Dr. Ramazan Aydın’la uğrayıp hasret giderdik, eh doğduğumuz topraklardan, doyduğumuz topraklara Ankara’ya revan olduk. 
Bir günün öyküsü işte böyle geçti… 
Sorgundan Doğan abi diyor ki, “Başkanımızda, Doktorumuzda ne şahane insanlarmış, Allah var etsin’’ deyip, teşekkür üstüne teşekkürü eksik etmedi, sizde var olun tüm dostlar.