YOZGAT, 'Dönme Dolap' misali, aynı bölgede dolanıp duruyor. Saat Kulesi, Lise Caddesi bölgesindeki çalışmaların tarihi ne zamana dayanır bilemem ama 1976 yılından itibaren bu bölgedeki çalışmalar hiç bitmedi/devam ediyor.

12 Eylül sonrasında ise bu çalışmalara Meydan Yeri ve tarihi Çapanoğlu Büyük Cami çevresi dahil oldu. İhtilal sonrasında yapılan ilk seçimlerde göreve getirilen Cemil Çiçek, tarihi kalıntıları yerle bir edip, ticaret merkezi yapmak için çalışma başlattı, sonunu getiremedi. 

Görevi devralan Mehmet Erdemir, aynı bölgede çalışmalar yaptı. Buğday pazarını başka bir alana taşıdı. Menfez üzerlerini kapattı. O da sonrasını getiremedi, görevi Yusuf Başer'e teslim etti. Başer, hazırladığı projeye Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay alıp, uygulamaya koydu. Görevi devralan Kazım Arslan, ''Bu olmamış'' dedi, bir önceki dönemde yapılanları yıktı. Yeni bir projeyi hayata geçirmek üzere başlattığı çalışmaları tamamlayamadan makamı Celal Köse'ye teslim etti. Köse, Çevre ve Şehircilik bakanlığı ile birlikte bölgede yeni bir çalışma başlattı. Görevi devredeceği isim ne yapar orasını bilmiyoruz.

Burada vermiş olduğum bilgileri başka yerde bulamazsınız. Bizden sonraki nesil Yozgat'ın tarihini zaten bilme şansları yok! Yakın tarihimiz de belleklerden silinmiş/siliniyor. Resmi kayıtlardaki beylik bilgiler dışında farklı, ayrıntılı bilgilere ulaşabilmeniz için o dönemleri yaşamış, arşivlemiş kişileri bulmaktan başka çareniz yok. Gerçi başka bir yazı konusu ama olsun. Resmi kurumların sosyal medya hesaplarına bir bakın. Kendi dönemlerinden ötesi var mı? Yok! Neden? Çünkü kendileri dışında kimse çalışmadı!..