EVET Sayın Kızılay Genel Başkanı, başlık da ki soru size; İstanbul’da 12 bin ABD doları bedelle (aylık) villa kiraladınız mı? Haniya güle güle oturun! 31.500 lira maaşınızda helal olsun! Yalnız SMS ile vatandaştan 10 lira istemeniz doğru mu yanlış mı? Yine SMS yoluyla doğru  veya yanlış olduğunu vatandaşlara sorsanız alacağınız cevapları merak ediyorum..! 

GIDA TERÖRÜ: 
Kırmızı bibere kiremit tozu, zeytinyağına su, sucuk-salama sakatat ve de arısız bal yapmak… öyle olağan hale geldi ki hepimiz mikroplara karşı bağışıklık kazandık… Hileli bal TBMM kantinine bile sokulmuştur varın gerisini siz hesap edin…  
Bu tip gıda teröristlerine milyonluk ceza ve ayrıca 10 yıldan başlayan hapis cezaları hükme bağlansın da vatandaşta  aldıkları gıdaları güvenle yesin diyeceğim amma nerde bu caydırıcı yaptırımı koyacaklar?...

UZMANI EN BOL 
MEMLEKET: 
En çok uzman nerededir? diye bir soru ortaya getirilirse, çok büyük oranda çıkacak cevap: Türkiye olur… 
Maşallah! Her konuda uzmanımız yığınla mevcuttur… 
Terörden tutunda depreme varıncaya kadar her tür uzman! Televizyonlarda boy gösteriyor, öyle oldu ki, uzmanlar memleketi olduk.  
Bir söz vardır;  “Had bilmek erdemdir.’’ 
Nerde..? 
Gerçek uzmanların da, sözlerinin  pek dinlendiği de yok ya hadi neyse…
DEPREMLERDE 
ARAMA 
KURTARMA 
EKİPLERİ:
Gerek 1999 depreminde ve gerekse Elazığ-Malatya depreminde kurtarma ekiplerinin kargaşasını gördük… 
Konunun uzmanlarından bir dostumuz diyor ki, “arama-kurtarmada kargaşaya yer yoktur. Bir can kurtarılırken onlarca kişi koşuyor, oysaki uzman olmayanların saha dışında bulunmaları gerekir, başlıca iş işin uzmanlarınca yapılmasıdır. Seyircilerde işe karışırsa kaos olur.’’ demektedir.

DERSİNİ ALMIŞDA 
EDİYOR EZBER:
Vallahi kimsenin ders aldığı yok, zira hep aynı hamam, aynı tas misali… 
Çatlak binasına makyaj yaparak oturan, yıkılınca da yıkımı ya kadere ya da belediyelere atan zihniyet, dersini almadıkça yıkım ve can kayıplarını önleyemeyiz… 

DEVLET NE YAPSIN:
Kentseli,  rantsala çevirirsen iki daire daha fazladan alacağım diye, müteahhitin  eksik malzeme kullanmasına göz yumarsan SORU-YORUM: DEVLET NE YAPSIN..? 
Devletin ilgili birimlerinin kontrol mekanizmalarını başta belediyeler olarak, sağlıklı yapmalarından başka çare yoktur..! 
İnşallah son olur. Son depremde vefat edenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.